sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kasslerpihvit kasvis-riisipedillä

Kasslerpihvit kasvis-riisipedillä

      Helppo uuniruoka sunnuntaille muodostui kasslerpihveistä ja riisistä. Ainoa "isompi homma" on paistaa pihveihin hieman paistopintaa ja loput ruuasta tekeekin sitten uuni. Sillä aikaa voi ulkoilla tai tehdä muita hommia mitä nyt sunnuntaihin kuuluu, lepäämistä. Ruoka oli todella hyvää ja meillä pidetään siitä, että kasslerpihvit saa hieman enemmän ruskistua uunissa joten en itse laittanut tällä kertaa laatikon päälle foliota. Kassler ei kuivu vaikka ruskistuukin reilusti, se on sen verran rasvaista lihaa. Hyvänä puolena siinä on se, että rasva sulaa kypsentämisen aikana, mehevöittää lihaa ja siinä samalla makua saa alapuolella kypsyvät riisit. Mahtavan hyvää taas yksinkertaisen helpolla.. :)





Kasslerpihvit kasvis-riisipedillä



3 dl puuroutumatonta riisiä
1 pieni sipuli
1 pss babyporkkanoita (pakaste)
1/2 pss parsakaalia (pakaste)
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1/4 tl suolaa
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa
n. 800 g porsaan kassleria pihveiksi leikattuna
voita pihvien paistamiseen

Kasslerpihvien maustamiseen;
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta
vähän currya
mustapippuria myllystä
suolaa



 

Työvaiheita

- Laita uunivuokaan pohjalle riisi, babyporkkanat, parsakaali ja sipuli renkaina.
- Kiehauta vesi ja sulata siihen lihaliemikuutio sekä suola, kaada vuokaan.
- Leikkaa kassler pihveiksi, hiero pintaa mausteita ja paista niitä paistinpannulla, että ne saavat hieman pintaväriä.
- Nosta uunivuokaan. Vettä saa olla sen verran, että pihvit on osittain vedessä.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa puoli tuntia, käännä sitten pihvit, laita päälle folio ja jatka paistamista toiset 30 minuuttia. 


- Kaada vuokaan kerma päälle ja anna hautua 15 minuuttia.


* Tarjoa lisäksi salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.