Nakkistroganoff |
Viikko alkoi meillä nakkistroganoffilla. Helppo arkiohje jolla onnistuu ja se on myös mukavan nopea tehdä. Ohjeita nakkistroganoffin tekoonhan on monia ja on tietysti hyvä, että valinnanvaraa löytyy. Tällä luotto-ohjeella meillä on tehty tätä useimmiten ja kyllä se maistuu aina vaan niin hyvältä. Varsinkin silloin, kun edellisestä kerrasta on aikaa jo mennyt reilusti.
Mukavaa viikon aloitusta kaikille! :)
Nakkistroganoff
(4 hengelle)
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl ketsuppia
1 lihaliemikuutio
muutama maustepippuri
pari laakerinlehteä
1 sipuli
4 dl vettä
300 - 400 g nakkeja
0,5 dl kermaa
1 maustekurkku kuutioina
Kastikkeen tekovaiheita |
- Mittaa vehnäjauhot, ketsuppi, lihaliemikuutio, mausteet, kuorittu ja pieneksi siputtu sipuli sekä vesi kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen pilkotut nakit (halutessa nakit voi ensin ruskistaa pannulla) ja kerma.
- Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja hauduta vielä noin 15-20 minuuttia.
- Ripottele maustekurkkukuutiot pinnalle juuri ennen tarjoamista.
- Tarjoa perunamuusin kanssa.
Nakkistroganoff ja perunamuusi |
* Maustepippurit ja laakerinlehdet kannattaa ottaa kastikkeesta pois ennen tarjolle laittoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.