Aikani kuluksi tein tänään omenapiirakan jonka vien äidilleni. Ohje on todella helppotekoinen ja onnistuu aina. Taikinan kaikki ainekset vain sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan vuokaan, omenaviipaleet päälle, sokeria ja nakataan paistumaan uuniin.
Lopputuloksena saadaan aikaan piirakka joka on uskomattoman pehmeää ja mehevää. Jos joku kaipaa kanelia piirakkaan voi sitä tietysti siihen lisätä. Minusta tämä piirakka on erityisen hyvää juuri siksikin ettei siihen kanelia laiteta. Pohja on niin maukasta ja hyvää, että omenoiden kanssa se maistuu paremmalta ilman voimakasta kanelia. Niin tai näin, on tämä omenapiirakka kahvipöydän helmi.. :)
Mehevä omenapiirakka
2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus jauhettua kardemummaa
ripaus jauhettua kardemummaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl maitoa
Pinnalle:
2-3 isoa omenaa
2-3 rkl sokeria
Työvaiheita |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Riko kananmunat kulhoon ja lisääsokeri, vatkaa kevyesti vispilällä sekaisin.
- Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat
aineet, öljy ja maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27
cm). Itse laitoin tällä kertaa irtopohjavuokaan jonka pohjalle pingoitin leivinpaperin ja voitelin reunat hyvin margariinilla.
- Pese, kuori ja viipaloi omenat.
- Levitä taikinan päälle omenalohkot ja sokeri.
- Paista uunin alatasolla 30–35 minuuttia.
Mehevä omenapiirakka |
* Tarjoa piirakan kanssa esimerkiksi vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kokeiltu on ja hyvä tuli! Ensi kerralla taidan kyllä kokeilla sen kanelin kanssa, kun siitä niin tykkään, mutta tällaisenaankin meni oikein hyvin :)
VastaaPoistaKiva, että maistui!
PoistaKyllä se on vaan on niin, että perinteinen omena + kaneli kombo on meissä hyvin vahvassa kiinni. Aika vaikeaa on leipoa omenapiirakkaa ilman sitä kanelia. Piti kuitenkin rohkelikkona kokeilla vaihteeksi ilman.
Ja jos ei osaa päättää miten tekee niin ainahan voi ripotella kanelia vaan piirakan toiselle puolikkaalle. :D