Filemonin juustoinen kalavuoka |
Eilen pyhäpäivän kunniaksi meidän keittiöstä leijaili huumaavat tuoksut. Uunissa pötkötteli juustoisessa takissaan seiti. Seiti on turskakala joka on erittäin monikäyttöinen ja tuttu varmaan kaikille. Miedon makunsa takia se maistuu hyvin myös lapsille. Se taipuu niin keittoihin kuin kastikkeisiin tai laatikkoruokiinkin. Maustaminen on se avainsana, että seitistä saa herkkullista. Joskus sitä jopa onnistuu niin täydellisesti ja siitä saakin oikein superherkullista. Sellaista, että samaan reseptiin palaa aina uudelleen ja uudelleen. No, tämäpä on aivan varmasti juuri sellainen resepti, Filemonin juustoinen kalavuoka.. :)
Filemonin juustoinen kalavuoka
(4 annosta)
1 pkt (400 g) seitiä annospaloina, pakaste
1/4 tl suolaa
muutama ripaus valkopippuria
kuivattua tai tuoretta tilliä oman maun mukaan
300-400 g parsakaali-kukkakaali-porkkanasekoitusta, pakaste
1 iso punasipuli
voita paistamiseen
1 pss Knorr Sveitsiläistä juustokeittoa (Swiss cheese soup)
2,5 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
Työvaiheita |
- Sulata seipalat (tai annospaloiksi pilkottu sei) mikrossa.
- Kuivaa kalapalat talouspaperilla ja asettele ne voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) uunivuokaan.
- Ripottele päälle suola, valkopippuri ja tilli.
- Keitä parsakaali-kukkakaali-porkkanasekoitusta pienessä vesimäärässä niin kauan, että ne pehmenee, valuta keitinvesi pois siivilässä.
- Paahda kuorittu ja pieneksi silputtu sipuli runsaassa voissa.
- Lisää vihannessekoitus ja paahdettu sipuli seipalojen päälle.
Työvaiheita, osa 2 |
- Laita pieneen kattilaan kerma ja maito, sekoita siihen Sveitsiläisen juustokeiton ainekset.
- Kiehauta kunnes saostuu ja kaada kalavuoan päälle.
- Ripottele vielä pinnalle juustoraastetta.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
* Tarjoa kalavuoka keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.