Nimestään huolimatta tämä ruoka on ja pysyy meilläkin yhtenä suosikkiruokana. Se on arkipäivien nopea ruoka joka maistuu aivan varmasti kaikille.. ♥
Jauheliha-riisipata
(4 hengelle)
1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
0,5 tl yrttisuolaa
1 maustemitta (1 ml = 1/5 tl) valkopippuria
1 maustemitta currya
2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 pss (200 g) herne-maissi-porkkana sekoitusta (pakaste)
Jauheliha-riisipata valmistuu |
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha sekä sipuli, ruskista kevyesti.
- Mausta ja sekoittele hetki niin mausteet herää.
- Lisää riisit ja sekoita niin kauan, että riisi tulee lasimaiseksi. (Varo ettei riisi ruskistu.)
- Lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä herne-maissi-porkkana sekoitus.
- Jätä ruoka kiehumaan kannen alle hiljakseen.
- Keitä noin puoli tuntia, kunnes riisi ja kasvikset on kypsiä.
Kuulostaa herkulliselta :)
VastaaPoistaYksinkertaista, mutta herkullista. Joskus se vähemmän onkin enemmän.. ♥
Poista