Eiliselle palmusunnuntaille tein nopean mansikkakakun. Tämä on luottoresepti kakkuun jolla on pelastettu monet arkipäivän niin syntymäpäivät kuin nimipäivätkin tai muut pikkujuhlat. Se on erittäin helppotekoinen ja onnistuu aina. Ei tarvitse vatkaimia, ei kakkupohjan halkaisemista eikä liikaa tykötarpeita ja aineksia. Joskus aikanaan tämä oli ensimmäinen kakku jonka myös poika teki ihan yksinään.
Kakkupohja on erittäin hyvän makuinen johtuen mansikkajogurtista ja ripauksesta kardemummaa. Jogurtti myös tuo siihen kosteutta joten pohja ei ole kuiva vaan ihanan mehevä. Näin ollen kakku ei tarvitsekaan muuta kuin vatkattua kermaa päälle ja marjoja maun mukaan.. ♥
Maailman helpoin mansikkakakku
Kakkupohja:
3 dl jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 dl sokeria
1 mm (1mm = 1/5 tl) jauhettua kardemummaa
0,5 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 tlk (2 dl) mansikkajogurttia
Kuorrutus:
1 tlk (2-2,5 dl) vispikermaa
noin 5-6 rkl tomusokeria (mansikanmakuista tai tavallista)
1 tuoreita mansikoita tai vadelmia
Pohjan teko |
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita ensin sooda jauhoihin.
- Kaada mukaan muut ainekset, sekoita sen verran, että ainekset tasoittuvat.
- Kaada taikina margariinilla voideltuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan. (Irtopohjavuoka on helpoin käyttää, mutta muutkin käyvät.)
- Paista pohja kypsäksi uunin alatasolla, eli noin puoli tuntia. Kun kakku alkaa ruskistua pinnalta ja näyttää irtoavan vuoan reunoista, se on valmis.
- Anna kakun jäähtyä hiukan ennen kuin aloitat kuorrutuksen.
Kakku saa kuorrutteen |
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita tomusokeri kermaan. (Mansikanmakuisella tomusokerilla saat kakkuun kivan maun ja vähän väriä, mutta tavallinen valkoinenkin tomusokeri käy.)
- Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä niin, että sitä valuu hiukan myös reunoille.
- Koristele tuoreilla marjoilla.
Maailman helpoin mansikkakakku |
Onpa ihanan näköinen ja kuuloinen :) Pidän juuri tällaisista helpoista luottoresepteistä
VastaaPoistaKiitos! Tällaisiä luottoreseptejä on tosiaan aina hyvä olla takataskussa eri tilanteiden varalle. Hyvä, että nämäkin tulee kirjattua tänne blogin sivuille muistiin. ♥
PoistaJep. Kiitos kun jaat näitä ihania reseptejä. <3
VastaaPoistaMeille muuten tehdään aina "pitsaa" tuolla Kinkkupiirakka reseptillä (2.8.2015). Täytteet vaihtelevat aina tilanteen mukaan, mutta aina on onnistunut ja tullut herkullista. Ja mukava kun voi ujuttaa täysjyväviljoja helposti niinkin terveelliseen ruokaan kuin pitsaan. :)
Juu se pohja on sellainen jota on meilläkin käytetty moneen. Paljon paremman makuinen kun siihen niitä hiutaleitakin lisää. Samoilla linjoilla siis ollaan.. ♥
Poista