Jo pitemmän aikaa on tehnyt mieli mustikkapiirakkaa. Nyt sitä oli sitten viimein tehtävä, kun jääkaapissakin päivysti sopivasti yksinäinen kermaviilipurkki. Tällä vanhalla ohjeella taas mennään. Se on se luotto-ohje, joka ei petä koskaan. Aina onnistuu ja on helppo sekä nopea tehdä yhden kulhon taktiikalla. Ilman mitään koneita taikka vispaimia.
Pohjasta tulee ihanan mehevä ja kuohkea. Mustikka-kermaviilikerros pinnalla maistuu hennosti vaniljaiselta. Kaikki kiteytyy lauseeseen; erittäin hyvä, ellei täydellinen.. ♥
Mustikkapiirakka
Pohja:
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/4 tl leivinjauhetta
(ripaus kardemummaa)
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Päälle;
noin 3 dl mustikoita
(2 tl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)
Pinnalle;
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna, margariini ja maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. (Taikina jää löysäksi.)
- Ripottele marjat pinnalle. (Jos käytät pakastemarjoja sekoita niiden joukkoon ensin 2 tl perunajauhoja.)
- Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään.
- Kaada seos marjojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
Mummon mustikkapiirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.