maanantai 5. kesäkuuta 2017

Hampurilaispiirakka

Hampurilaispiirakka

       Piti meikäläisenkin sitten ruveta kokeilemaan tätä mainetta niittänyttä hampurilaispiirakkaa jonka resepti on Kinuskikissan kirjasta lähtöisin. Lisäsin ainoastaan vielä jäähtyneen ja tarjoiluvalmiin piirakan päälle asiaan kuuluvasti jäävuorisalaattia ja hampurilaiskastiketta.Täytyy sanoa, että kyllä se vie kielen mennessään. Maistuu aivan siltä juustohampurilaiselta mitä nyt joskus on tullut pikaruokaravintolassa maistettua. Nuorisoon erityisesti tämä piirakka teki syvän vaikutuksen joten tämä taitaa jäädä meillä kiikkumaan suolaisten piirakoiden vakiolistalle.. :)




Hampurilaispiirakka



 


Sämpyläpohja:
2,5 tl kuivahiivaa
1,5 dl maitoa tai vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1 iso kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna

Reunoille:
Maitoa tai vettä
Seesaminsiemeniä

Pinnalle paiston loppuvaiheessa:
maustekurkkuviipaleita
tomaattia
punasipulia
ketsuppia
sinappia (jätin pois)
cheddar-sulatejuustoviipaleita

Valmiin piirakan kanssa:
jäävuorisalaattia
hampurilaiskastiketta

 





- Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää suola, sokeri, öljy ja kananmuna.
- Sekoita joukkoon jauhot noin desilitra kerrallaan. Vaivaa lopuksi kädellä kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kädestä.
- Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa noin tunti kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi.



- Paista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki.
- Sekoita joukkoon kananmuna.




- Voitele piirakkavuoka, n. 24cm. (Itse käytin irtopohjavuokaa johon pingotin pohjalle leivinpaperin ja voitelin vain reunat.)
- Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

- Levitä päälle jauhelihatäyte.
- Anna kohota liinan alla noin 30min.


- Lämmitä maitoa hieman mikrossa ja voitele taikinan reunat.
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla ettei reuna pala.



- Leikkaa sillä välin maustekurkku, tomaatti ja punasipuli siivuiksi.
- Pursota jauhelihatäytteen päälle ketsuppia ja sinappia.
- Laita päälle sipulia sekä kurkku ja tomaattisiivut.
- Peitä täyte kokonaan tai osittain juustoviipaleilla.



- Laita piirakka uuniin (foliolla suojattuna) vielä noin 5 minuutiksi, jotta juusto sulaa. Kasvikset saavat jäädä raaoiksi. 


- Tarjoile lämpimänä jäävuorisalaatin ja hampurilaiskastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Iso Kiitos selkeistä ohjeista! Onnistui niiden ansiosta hamppispiirakka heti ekalla kerralla! Paljon kiitoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan. Kiva, että ohje oli mieleinen ja piirakka onnistui! ♥

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.