maanantai 16. toukokuuta 2016

Helpot kauraleipäset

 
nallen leipäset
Helpot kauraleipäset

 Huomenta vaan kaikille. Se olisi viikko alussa taas ja tällä kertaa se alkoi aamuleipomisella. Heräsin jo niin aikasin, että tein muutamat leipäset ennen lähtöä tuonne sateeseen. Helppo ja nopea ohje tuttuun tyyliin. Perustarvikkeena vaan kapusta ja kulho sekä desimitta. Sekoittamalla taikina kasaan, nostatus ja paisto. Ei paljon helpommin voisi aamuleipäsiä tehdä.
 Mukavaa viikon alkua! :)





Helpot kauraleipäset

(10-12 kpl)




4 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

 

 
nallen leipäset
Kauraleipästen tekovaiheita


- Lämmitä neste 42-asteiseksi ja lisää siihen kaurahiutaleet ja kuivahiiva, sekoita.
- Lisää sitten suola, sokeri ja vehnäjauhot sekä öljy lusikalla sekoittaen. 
- Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi.
- Nosta kahden lusikan avulla taikinakekoja leivinpaperoidun pellin päälle. 
- Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 10 cm).
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. 
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.