keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Paras suklaakiisseli

 
Paras suklaakiisseli


      Täydellinen suklaakiisseli, se on tässä. Olen vuosien ajan tehnyt itse kaikki kiisselit ja vanukkaat eikä kaupan vastaavia meillä edes huolita. Helppoja tehdä ja onhan ne nyt monin verroin paremman makuisia. Ilman lisäaineita ja saa juuri sen makuisia kuin itse haluaa. 
     Paras suklaakiisseli tehdään ehdottomasti maissitärkkelyksellä eli Maizenalla. Maizenalla jo senkin takia, että näin lopputulos ei maistu jauhoiselta. Maissitärkkelys sopiikin paremmin juuri maitopohjaisiin kiisseleihin tai vanukkaisiin. Suolaa olen lisännyt ripauksen aina ihan sen takia, että se syventää makua ja samalla vie vetisyyttä pois. Kaakaota voi lisätä vähän oman maun mukaan 2-2,5 rkl. Meillä on tykätty eniten, kun olen kiisselin tehnyt noin 2,5 rkl mukaan.. :)






Paras suklaakiisseli

(4 hengelle)





5 dl täysmaitoa
3 rkl maizenaa (maissitärkkelystä)
0,5 dl sokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 maustemitta (1/5 tl) suolaa 
1 tl vaniljasokeria 




Työvaiheita

- Mittaa kattilaan ja sekoita keskenään maizena, sokeri, suola sekä kaakaojauhe. Jos kaakaojauhot ovat kokkareisia, sihtaa ne siivilän läpi.
- Lisää maito ja sekoita kaikki hyvin sekaisin.
- Kuumenna liedellä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. (Palaa helposti pohjaan.) Käytä sekoituksessa esim. puulastaa tai -haarukkaa.
-
Anna kiehua 2 - 3 minuuttia ja nosta pois levyltä.
- Lisää vaniljasokeri. (Tarkista makeus, lisää sokeria halutessasi.)
- Nosta kattila altaaseen kylmään veteen jäähtymään.
- Sekoittele silloin tällöin jäähtymisen aikana. Tällöin kiisseli ei kuoretu.
- Jaa annosmaljoihin tai -laseihin. 




* Tarjoa suklaakiisseli halutessasi kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.