lauantai 27. kesäkuuta 2015

Leipävanukas

    Vanhanajan klassikkojälkiruoka.
Tein siis kuivahtaneista leivän kannikoista leipävanukasta kera paksun vaniljakastikkeen. Vanukkaan voi tehdä samalla ohjeella myös vaikka pullaviipaleista, pullavanukasta. Myös kuivahtaneet sämpylät käy. 
    Välissä oli hilloa, mustikoita ja soseutettua mansikkaa. Väliinhän voi laittaa mitä vaan hilloa taikka sosetta oman maun mukaan. Omenasose ja kaneli myöskin on erittäin toimiva yhdistelmä. Ei muuta, kun etsimään omaa suosikkia. :)

Leipävanukas
  


Leipävanukas




kuivia leipäviipaleita (pullaa, sämpylöitä)
2 kanamunaa 
n. 5 dl maitoa
2 tl sokeria
1/5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
(ripaus kardemummaa tai 1/2 tl kanelia halutessaan)
hilloa tai sosetta, marjoja

voita vuoan voiteluun




- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
- Sekoita kulhossa kananmunat, maito sekä sokerit ja suola. 
- Upota leipäviipaleet yksitellen seokseen ja käännä ympäri.
- Lado viipaleet uunivuokaan niin, että pohja peittyy. 
- Lisää seuraavaksi hilloa ja marjoja. 
- Laita loput kostutetut leivät päällimmäiseksi. 
- Kaada loppu munamaito päälle ja paista 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia.

* Tarjoa leipä-, / pullavanukas vaniljakastikkeen tai jäätelön ja kahvin kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.