perjantai 11. marraskuuta 2016

Kinkkutäytteiset tuulihatut


Kinkkutäytteiset tuulihatut

    Tuulihattuja kinkkutäytteellä tuli tehtyä joku aika sitten. Aina yhtä hyviä ja maistuu kaikille. Hattuset teen aina saman ohjeen mukaan ja niistä löytyy yksinkertainen, aiemmin blogiin kirjoitettu, makea versio täältä.
Taikinaan lisään suolaa sekä sokeria ihan sen takia, että siihen tulee vähän makua eikä maistu pelkästään kananmunalle ja jauholle. Ohje kun on parhaaksi todettu on sitä turha lähteä muuttamaan joten sillä samalla mentiin tälläkin kertaa.. :)




Kinkkutäytteiset tuulihatut

(40 kpl keskikokoisia / 2 uunipellillistä)




2 dl vettä
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa





 
Tuulihattutaikinan tekovaiheet

- Kuumenna vesi ja paloiteltu rasva kiehuvaksi kattilassa. 
- Lisää sokeri ja suola.
- Siirrä kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot kertakaatona kuumaan liemeen ja sekoita hyvin puulusikalla. 
- Siirrä kattila takaisin liedelle samalla kokoajan sekoittaen. 
- Anna taikinan kypsyä kunnes se on kiinteää ja irtoaa kattilan reunasta ja pohjasta. (Kestää noin 2-3 minuuttia) Taikina muuttuu kiiltävän sileäksi ja muotoutuu pallomaiseksi.
- Kaada taikina kattilasta kulhoon ja anna jäähtyä hetken aikaa. 
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Joka kerta, kun kananmunan lisää se "hajoittaa" taikinan. Joten vatkausta pitää jatkaa niin kauan, että taikina taas kiinteytyy sileäksi ja yhtenäiseksi massaksi.

Kinkkutäytteiset tuulihatut valmistuvat
 
- Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita (tai nostele kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla kekoja)  leivinpaperoiduille uunipelleille. Jätä tuulihatuille pienet kohoamisvälit. 
 - Lisää uunipellille pirskottamalla tai suihkuttamalla leivinpaperille pari ruokalusikallista vettä sillä höyry pehmentää niiden pintaa ja siten edistää tuulihattujen kohoamista.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Muista olla avaamatta uuninluukkua alkupaiston aikana (ensimmäiset 15-20 min.)! 
Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä. 




Täyte;
 
80 - 100 g palvikinkkua pieneksi pilkottuna
1 prk ruohosipuli tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa (creme fraiche)

1 maustekurkku pieneksi pilkottuna
pala paprikaa pieneksi pilkottuna
rohittua mustapippuria

 


- Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään.
- Leikkaa tuulihatuista kansi pois jotta voit lisätä täytteen.
- Pursota tai lisää lusikalla täytettä tuulihattuihin. 


Tuulihattuja kinkkutäytteellä

* Täytä tuulihatut mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa ettei ne pehmene ja sitkisty.
* Tuulihatut voi myös pakastaa. Silloin niiden täyttäminen kannattaa suorittaa vasta tarjoamispäivänä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.