tiistai 29. marraskuuta 2016

Mustikkakeitto


Mustikkakeitto
     Jo pitkän aikaa on mieli tehnyt mustikkakeittoa. Vai onko se kiisseliä? Kuitenkin siis semmoista sopivan paksua hytskää. Ei lirua, mutta ei mitään paksua tönkköäkään. Niinpä se viimein oli vaan alettava kaivaa mustikoita pakastimen uumenista ja nostettava kattila tulille.
    Perusohjeella mentiin joka on iskostunut mielen sopukoihin ja mitäpäs sitä vanhaa hyvää ohjetta uuteen vaihtamaankaan. Helppo tehdä, sopivan maistuvaista ja on juuri sellaista sopivan paksuhkoa lillettiä.. :)





Mustikkakeitto

(4 hengelle)




7 dl vettä
4 dl mustikoita
½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä




Mustikkakeiton tekoa

- Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. 
- Sekoita perunajauhot 1 dl vettä. 
- Lisää suurus liemeen yhtäjaksoisesti kaataen ja samalla puuhaarukalla sekoittaen. 
- Kiehauta keitto ja laita se jäähtymään kulhoon. (Voit halutessasi siivilöidä myös mustikat pois.)
- Ripottele pinnalle vähän sokeria.

* Mustikkakeitto maistuu myös puurojen, viilin, jogurttien tai vaikkapa rahkan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.