lauantai 26. marraskuuta 2016

Piparkakku-suklaaruudut

 
Piparkakku-suklaaruudut


    Tämän vuoden ensimmäinen adventtisunnuntai on huomenna. Ja tänään vietetään pikkujoulua. Kahvipöytään tein nopeaakin nopeampia piparkakku-suklaaruutuja.  
     Herkullisia suklaaleivoksia joiden päälle laitoin piparkakkuja. Maistuu mukavasti joululle juurikin piparkakkujen ansiosta. Sopii siis hyvin näin joulunajan tarjottavien joukkoon. Ja on helppo leipoa! Näiden kanssa voi tarjota joko kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, mutta ne ovat myös hyviä ilman mitään lisukkeita.. :)






Piparkakku-suklaaruudut 
(12 palaa)





125 g voita 
2,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
1 ripaus suolaa 
0,5 tl kanelia 
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa 
1,5 dl vehnäjauhoja

Lisäksi;
12 piparkakkua (käytin Lidlin ohuita piparkakkuja)

  


- Kuumenna uuni 175 asteeseen.  
- Aseta piparkakkuja uunivuoan pohjalle joka on kooltaan noin 18 x 25 cm. Tämän testin jälkeen tiedät miten ne mahtuvat sitten vuokaan taikinan päälle. (Ota testin jälkeen piparkakut pois vuoasta.)
Taikinan tekoa
  
- Sulata voi kattilassa.  
- Lisää erilliseen kulhoon sokeri, kaakao, suola, kaneli, vaniljasokeri ja sekoita ne hyvin keskenään.
- Kaada kuivat aineet sulatettuun voihin, sekoita.
- Lisää kananmunat, sekoita.  
- Viimeiseksi lisää vehnäjauhot ja sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi.


Piparkakku-suklaaruutujen valmistuminen

- Aseta leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja kaada taikina vuokaan, levitä se lastalla tasaiseksi.
- Aseta pipareita tasaisesti taikinan pinnalle. 

- Paista uunissa 22-24 minuuttia riippuen siitä, kuinka kosteaksi haluat jättää leivosten sisuksen. (Leivosten kuuluu jäädä "raa'aksi" ja tahmeaksi keskeltä.)
- Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin leikkaat neliöiksi.
Valmiit piparkakku-suklaaruudut

* Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.