maanantai 28. marraskuuta 2016

Kermainen jauheliha-perunalaatikko





      Jääkaapissa oli perunoita, sipulia, jauhelihaa, vähän nuutumaan päin oleva paprika ja pari töpperöä kermaa. Niitä hyödyntäen ajattelin tehdä jonkinmoista laatikkoruokaa. Siinä samalla lämpiäisi sopivasti asuntokin. Ulkona kun meinaa taas pakkanen painaa päälle ja tuuli puhaltelee jäätävästi. Joten villasukat ja uuniruoka on tällä hetkellä ehdottomasti pop.
      Tämä viikko alkaa siis tuttuun tyyliin muutaman päivän ruualla. Ajan säästämiseksi. Aivan mahtavan hyvää ja mehevää laatikosta tulikin pienillä aineksilla ja ihan perusmausteilla. Niinhän se on, että välillä vähemmän on enemmän.. :)  





Kermainen jauheliha-perunalaatikko

(n. 6 hengelle)




10 kpl (n. reilu 1 kg) isoja perunoita 
1-2 sipulia
1 punainen paprika
600 g sika-nautajauhelihaa
0,5 tl suolaa
n. 12 kpl kokonaisia maustepippureita
2 dl ruokakermaa
2 dl kuohukermaa
2 dl vettä
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl yrttisuolaa



Laatikon tekovaiheita

- Kuori ja pilko sipulit sekä paprika pieneksi kuutioksi.
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. 
- Lisää sipuli-, ja paprikakuutiot, anna kuullottua ja mausta seos suolalla. 
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. 
- Voitele iso uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet jauheliha-sipuli-paprikaseoksesta. 
- Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. 
- Levitä loput jauhelihaseoksesta ja pippurit, päällimmäiseksi vuokaan tulee loput perunaviipaleet. 
- Yhdistä kermat pieneen kulhoon. 
- Lisää vesi kuohukerma tölkkiin desi kerrallaan, ravista tölkkiä ja lisää kulhoon. (Näin saat kaiken tölkin kuohukermasta käyttöön.)
- Lisää kermojen sekaan mausteet, sekoita ja kaada ne vuokaan perunoiden päälle.
- Paista laatikkoa 200 asteisen uunin alatasolla noin 1,5 tuntia, kunnes perunat ovat kypsiä. 
- Painele perunaviipaleet lastalla kerman peittoon noin 45 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä.

Kermaista jauheliha-perunalaatikkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.