lauantai 8. huhtikuuta 2017

Pehmeän tomaattinen palapaisti

Pehmeän tomaattinen palapaisti

      Palapaistia oli vuorostaan ruokalistalla. Se on meillä aina yhtä pidetty suosikkiruoka. Vaihtelun vuoksi tällä kertaa palapaisti valmistui pehmeän kermaiseen ja tomaattiseen kastikkeeseen. Vähän varoen meillä käytetään tomaattisia ruokia, kun ne ei meinaa mennä kaupaksi. Varsinkin liian tomaattiset ruuat jää pojalta syömättä. Niimpä meillä sitten tomaattia lisätään niin, että se vain pehmeästi maistuu siellä taustalla. Tämä versio teki kyllä erittäin hyvin kauppansa ison kiitoksen kera.. :)





Pehmeän tomaattinen palapaisti     

(n. 4 hengelle)




 

 
400 g porsaan palapaistia
2-3 rkl voita
n. 5 dl vettä 
2 sipulia
3 porkkanaa
1-2 naurista (tai 1/2 lanttua)
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl basilikaa
ripaus sokeria
1 lihaliemikuutio
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
2 dl kuohukermaa
2,5 rkl vehnäjauhoja (reilu mitta)



Työvaiheita

- Ota lihapaketti huoneen lämpöön lämpiämään ja paloittele sillä aikaa sipulit, porkkanat ja nauriit pieniksi.
- Leikaa isompia lihapaloja vähän pienemmiksi.
- Ruskista lihapalat kuumalla paistinpannulla voissa kahdessa erässä ja siirrä kattilaan tai pataan.
- Huuhtele paistinpannua paistamisen välillä vedellä, jonka kaadat lihojen päälle kattilaan.
- Laita pannulle sipulit, porkkanat ja nauriit, mausta ne paprikalla sekä basilikalla.

- Lisää pannulle 1 dl vettä, paahda kasviksia niin kauan, kun vesi on haihtunut, siirrä sen jälkeen lihojen kanssa kattilaan.
- Laita kattilaan lihaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet sekä vettä sen verran, että kaikki juuri ja juuri peittyy.





 

- Kiehuta palapaistia miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, eli kunnes lihapalat ovat täysin pehmeitä.
- Lisää sitten tomaattipyre ja kuohukerman joukkoon sekoitetut vehnäjauhot.
- Sekoittele hetki ja anna kiehua vielä noin 15-20 minuuttia, että jauhot ehtivät kypsyä. 

- Tarkista onko suolaa tarpeeksi ja lisää sitä tarvittaessa.
 


* Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai vaihtoehtoisesti perunamuusin kanssa, etikkakurkkujen, punajuurten tai punajuurisalaatin kanssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.