keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Omena-kanelicroissantit





         Viikonloppuna tein helppoja ja nopeita omena-kanelicroissantteja kahvipöytään. Käytin valmista Danerolles croissanttitaikinaa jota on nyt kaupassa ollut tyrkyllä ja vielä tarjouksessa. Aivan mielettömän hyviähän niistä tuli joten näitä tehdään kyllä vielä uudelleenkin. Vierasvarana on aina hyvä olla tölkillinen valmista croissanttitaikinaa kaapissa. Siitä tekee niin suolaista kuin makeaakin tarjottavaa joutuisasti.. :)






Omena-kanelicroissantit

(6 kpl)





1 pkt Danerolles croissants -valmistaikinaa
1 vihreä omena
sokeria
kanelia
voita sulatettuna 



Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese, kuori ja lohko omena paksuhkoihin viipaleisiin.
- Sulata nokare voita pieneen kulhoon.
- Avaa croissanttitaikinatölkki ja leikkaa taikinakolmiot irti toisistaan.
- Voitele taikinakolmiot sulatetulla voilla.
- Laita omena viipaleita taikinan leveämpään päähän.
- Sirottele sopivan reippaasti sokeria ja kanelia päälle ja kierrä croissantit rullalle. (Katso, että taikinan loppu jää croissantin alle.)
- Voitele croissanttien pinta voilla ja ripottele sokeria ja kanelia päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia kunnes croissantit ovat saaneet kauniisti väriä.

Omena-kanelicroissantit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.