maanantai 20. marraskuuta 2017

Rieskarullat



        Meidän nuorison mieleen on wrapit erilaisilla täytteillä. Ainoa miinus niissä kuulema on se ettei ne tortillalätyt maistu millekkään. Niimpä olen itse tehnyt niiden tilalle vaihtoehtoisesti rieskarullia välipalaksi, iltapalaksi, retkille, lounaaksi tai muuhun tilanteeseen mihin kaivataan pikkusyömistä.
        Fazerin rullarieskat on tähän tarkoitukseen juuri sopivia. Näppärämpiä työstää ja on makuakin vähän enemmän kuin tortilloissa. Näistä loihtii monipuolisesti omaan makuun mieluisia vain täytteitä vaihtamalla. Jos esimerkiksi juhlissa haluaa tarjota pienempinä paloina rieskarullia kannattaa rullat täyttää ja kääriä kelmuun. Kelmutetut rullat saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ja sitten ne voi leikata pienempii paloihin. Näin rieskat ehtii vetäytyä ja ne on helpompi leikata paloiksi. Samoin maut ehtii sopivasti tasaantua.
        Meillä tykätään tehdä tällaisia vähän rapsakampia rullia.. :)







Rieskarullat   

(n. 42 pientä annospalaa, 7 isoa rullaa tai 14 puolikasta)




 



1 pussi Fazer rullarieskoja (pussissa on 7 kpl rieskoja)
noin 1 - 2 rasiaa valkosipuli-yrttituorejuustoa
1 pussi frisee salaattia
1 pkt kinkkua ja / tai meetvurstia
noin 14 siivua juustoa
1 kurkku
1/2 paprikaa

1 pieni punasipuli

majoneesia




- Voitele rieskat reunoja myöden paksusti tuorejuustolla. 
- Asettele toiseen päähän täytteitä makusi mukaan. 
- Rullaa tiukaksi rullaksi ja toista sama kaikille rieskoille. 
- Anna rullien vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jos mahdollista
- Leikkaa rullat halutessasi pienemmiksi annospaloiksi. Yhdestä rullasta tulee noin 6-8 annospalaa. Riippuen tietysti siitä miten paksuja paloja leikkaa.  


Rieskarullat

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.