torstai 11. tammikuuta 2018

Mehukiisseli




           Tänään kiehautin vaihteeksi vanhan kunnon mehukiisselin. Se on kyllä aina yhtä hyvää. Ja halpaa, terveellistäkin. Se menee ihan täydestä hyvänä jälkiruokana. Lisukkeeksi voi tarjota vähän maitoa, vaniljakastiketta tai nokareen kermavaahtoa. Usein myös aamupalana olen tykännyt syödä mehukkiisseliä maustamattoman jogurtin taikka rahkan kanssa. 
           Käytin mehukeittoon Ekströmsin vadelmaista sekamehutiivistettä jota löytyi kaapin uumenista. Kyseisen merkin mehut käy hyvin mehukeittojen ja kiisseleiden tekoon, koska niiden valmistuksessa on käytetty sokeria. Esimerkiksi taas Fun light mehut ei oikein käy, koska niissä sokeri on korvattu makeutusaineilla. Makeutusaineet ei kestä kiehuttamista eikä keittämistä. Se saa maun vaihtumaan karvaaksi ja kitkeräksi. 
            Tässä mehutiivisteessä, kun on jo valmiiksi sokeria niin en yleensä paljoa sitä lisäile kiisseliin. Joskus jätän sen jopa kokonaan pois. Varsinkin silloin jos tiedän ettei kukaan muu ole syömässä kiisseliä. Laitan vaan hieman tavallista sokeria valmiin kiisselin päälle ettei se kuoretu. Makuasioitahan nämä joten jokainen voi tietysti tarvittaessa lisätä makeutta oman maun mukaan.. :)






Mehukiisseli
 

(4 annosta)

 





reilu 1 dl Ekströms vadelmamehu tiivistettä (tai muuta vahvaa mehua)
7 dl vettä
2,5 rkl perunajauhoja
1/2 tl sokeria

1/4 tl vanilliinisokeria
(lisäksi valmiin kiisselin pinnalle hieman sokeria)





Muutama helppo työvaihe

- Mittaa kattilaan kaikki ainekset (paitsi vanilliinisokeri) ja sekoita ne hyvin niin, että perunajauhot liukenee kokonaan mehun sekaan.
- Kiehauta koko ajan puulastalla sekoittaen. Muista sekoittaa puulastalla pohjaa myöten, ettei kiisseli pala pohjaan. (Herkkä palamaan pohjaan..)
- Ota kiisseli pois liedeltä heti kun se kiehahtaa. Kiehahtaa eli, kun muutama kupla on noussut pintaan. Älä keitä!

- Lisää vanilliinisokeri ja sekoita.
- Anna kiisselin jäähtyä vähän.
- Kaada kiisseli tarjoiluastiaan.
- Ripottele pinnalle hieman sokeria, ettei kiisselin pinta kuoretu.
 

Mehukiisseli


* Tarjoa kylmänä maidon, kermamaidon tai kermavaahdon kanssa.
 

* Mehukeitto maistuu myös puurojen, kuten riisi-, ohra-, taikka mannapuuron kanssa.
 

* Terveellisen aamu-, ilta-, taikka välipalan saa maustamattomasta jogurtista tai rahkasta ja mehukeitosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.