lauantai 24. helmikuuta 2018

Kumpulan kermainen kaalipata


           Olin ostanut taas vaihteeksi kaupasta kilon verran kaalia ja aikeissa oli tehdä kaalipataa. Sitä pataa jota on pitänyt tässä tehdä jo jonkin aikaa. Mielessäni kyllä olin jo sen tehnyt muutamaan kertaan joten siitä ideasta nyt viimein kiinni ja ei kun aineksia pilkkomaan. 
           Viikonlopun kunniaksi kaali sai myös kermaa haudutuskaveriksi ja niin padasta tulikin erittäin, erittäin maukasta ja pehmeää. Itse asiassa melkein liian hyvää. Siis sellaista ruokaa, joka on niin täydellisen onnistunutta ettei sitä malta lopettaa syömästä. Ja sitten kun lopettaa niin vielä miettii pitäisikö silti santsata vaikkei jaksaisikaan. Vaatimattomasti ja lyhyen ytimekkäästi yhdellä sanalla sanottuna; täydellistä.. ♥






Kumpulan kermainen kaalipata

(4 hengelle) 






noin 1 kg valkokaalia
1 paprika
1 sipuli
1 pkt (400 g) jauhelihaa
2/3 dl puuroriisiä

2 dl vettä
3 dl kermaa
1 lihaliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattiketsuppia
ripaus sokeria
1/2 tl meiramia tai basilikaa

mustapippuria myllystä muutama rouhaisu
(tarvittaessa Herbamare yrttisuolaa)



Työvaiheita

- Suikaloi kaali, paprika ja sipuli. 
- Ruskista jauheliha, paprika ja sipuli kattilassa tai padassa kevyesti ja lisää puuroriisi. 
- Sekoittele hetki ja lisää kaikki loput ainekset. 
- Hauduta tiiviin kannen alla noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä välillä hämmentäen ettei se pala pohjaan.

 

* Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen tai hillon kanssa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.