maanantai 19. helmikuuta 2018

Jauheliha-riisipata



           Helppoja ohjeita arkiruokiin on toivottu paljon. Niimpä laitan tässä taas yhden hyvän ohjeen jota meillä on tehty ainakin kolme vuosikymmentä. Varsinainen retroherkku jota myös jauheliharisotoksi kutsutaan. Siihen entisaikaan kukaan ei valittanut nimestä ja se kulki mukana aina vaan risottona. Kaupassa kun ei ensinnäkään ollut sellaista riisivalikoimaa kuin tänä päivänä. Nykyaikanahan kaupasta saa jopa erikoisriisiä sitä oikeaa risottoa varten muutamaakin versiota. Nuorempien ja valistuneempien mielestä tästä meidän vanhempien ainoasta oikeasta risotosta ei tietysti saisi enää puhuakkaan risoton nimellä. Joten käytetään siitä nyt sitten modernimpaa nimeä eli jauheliha-riisipata.
          Nimestään huolimatta tämä ruoka on ja pysyy meilläkin yhtenä suosikkiruokana. Se on arkipäivien nopea ruoka joka maistuu aivan varmasti kaikille.. ♥






Jauheliha-riisipata

(4 hengelle)




1 sipuli
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
0,5 tl yrttisuolaa
1 maustemitta (1 ml = 1/5 tl) valkopippuria 
1 maustemitta currya

2 dl puuroutumatonta riisiä
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 pss (200 g) herne-maissi-porkkana sekoitusta (pakaste)




Jauheliha-riisipata valmistuu


- Kuori ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää jauheliha sekä sipuli, ruskista kevyesti.
- Mausta ja sekoittele hetki niin mausteet herää.
- Lisää riisit ja sekoita niin kauan, että riisi tulee lasimaiseksi. (Varo ettei riisi ruskistu.)
- Lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä herne-maissi-porkkana sekoitus. 
- Jätä ruoka kiehumaan kannen alle hiljakseen.
- Keitä noin puoli tuntia, kunnes riisi ja kasvikset on kypsiä.
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Yksinkertaista, mutta herkullista. Joskus se vähemmän onkin enemmän.. ♥

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.