keskiviikko 12. elokuuta 2015

Helpot viinerit

Helpot viinerit

 Tänään sujahdettiin sitten oikein kunnolla arkeen lomien jälkeen, kun pojallakin alkoi taas koulu. Peruskoulun viimeinen vuosi alkoi ja luvassa on siis paljon haasteita sekä ammatinvalinnan vaikeus. Ensimmäisen päivän kunniaksi ajattelin, että iltakahvipöytään teen jotain pikaista hyvää. Päädyin sitten "pikaviinereihin" jotka pakasteen valmistaikinasta päätyy pöytään helpolla ja nopeasti.

Helpot viinerit

lehtitaikinalevyjä
vadelmamarmeladia (taikka muuta paistonkestävää marmeladia)
kuorrutukseen; tomusokeria ja pari tippaa maitoa (tai vettä)

Viinerien tekovaiheita

- Ota taikinalevyt sulamaan reilu 1/2 tuntia ennen leipomista niin, että ne ehtivät  sulamaan kokonaan.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kaulitse levyjä jauhotetulla alustalla vähän isommaksi pituus-, ja leveyssuunnassa ja leikkaa leikkurilla (pizza-, tai taikinaleikkuri) kolmeen suikaleeseen.
- Ota suikaleen päistä kiinni ja kieritä toisesta päästä toiseen suuntaan ja toisesta vastakkaiseen suuntaan. Niin että taikinasuikale menee kierteelle.
- Kieritä kierretty taikina kiepille leivinpaperin päälle uunipellille. Varmista, että loppupääty taikinasta tulee kiepin alle ettei kiepit aukea uunissa.
- Paina kieppien keskelle sormella syvennys ja laita siihen marmeladia.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes ovat kauniin vaalean ruskeita. 

Helpot viinerit valmiina

 - Laita pieneen kippoon pari teelusikallista tomusokeria. Sekoita tomusokerin joukkoon maitoa tipoittain, kunnes saat tukevan "tahnan". Lusikoi kuorrutetta viinereiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.