keskiviikko 5. elokuuta 2015

Jauhelihakiusaus

Jauhelihakiusaus

Tänään tuttuakin tutumpaa, mutta aina niin hyvää jauhelihakiusausta. Jostain kumman syystä tykkään yleensä lisätä tähän myös pikkuporkkanoita. Sopii mukaan hyvin ja maistuu erittäin hyviltä hauduttuaan uunissa.

Jauhelihakiusaus

1 kg perunasipulisekoitusta, pakaste
1 pussi (200 g) pikkuporkkanoita, pakaste
400 g jauhelihaa
n. ½ tl paprikajauhetta
pari ripausta jauhettua maustepippuria
n. ½ tl valkosipulijauhetta
n. ½ tl pizzamaustetta
ripaus currya
1 prk ( 2½ dl) maustettua ruokakermaa, kolme juustoa
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa


- Ruskista jauheliha ja lisää mausteet (paitsi suola) jauhelihan joukkoon.
- Kaada puolet perunasuikaleista hyvin voideltuun uunivuokaan, lisää jauhelihaseos, pikuporkkanat ja sitten loput  perunat. 
 
Jauhelihakiusaus tekovaiheessa


-Kaada molemmat ruokakermat pieneen kulhoon ja lisää suola. Sekoita hyvin ja kaada tasaisesti kiusauksen päälle.
- Kypsennä kiusausta (reilussa) 200 asteessa noin 1 tunti. Sekoita kiusausta pariin kertaan paistamisen aikana ettei päällimmäiset perunat käristy liikaa.

Mausteita voi laittaa oman maun mukaan. Itse en mittaile yleensä mausteita vaan laitan näppituntumalla, joten on vain arvioita nuo määrät.

Jauhelihakiusaus valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.