sunnuntai 16. elokuuta 2015

Nakkicroissantit

Nakkicroissantit

 Erittäin helpot ja nopeat nakkicroissantit jotka tein kaupan Danerolles valmistaikinasta. Sitä monesta kaupasta saa ja se yleensä aina löytyy margariini taikka juustohyllyn reunalta. Taikina on pieneen tölkkiin pakattu ja sisältä löytyy valmistaikina 6 croissanttiin. Nämä nakkicroissantit tein puolet pienemmiksi joten tölkistä sai 12 kappaletta sopivan kokoista croissanttia.

Nakkicroissantit (12 kpl pieniä tai 6 kpl isompia)

1 tlk Danerolles valmistaikinaa
6 nakkia
tuorejuustoa
juustoraastetta 
valkosipulijauhetta
1 kananmuna voiteluun
 
 - Kuivaa nakit talouspaperiin ja puolita ne. Kuivaus estää täytteen liiallisen kostumisen ja näin täyte ei ala valumaan uunissa.
- Avaa taikinapurkki ja levitä taikinaa sen verran että saat kaksi kolmion muotoista taikinaa leikattua levystä irti.

Croissanttien tekovaiheita

- Puolita yksi croissanttikolmio kahteen osaan. Laita täytteitä leveämpään päätyyn. Ensin tuorejuusto sitten juustoraastetta ja päällimmäiseksi puolikas nakki.
- Rullaa taikina täytteiden kanssa rullalle loppuun asti ja aseta croissantti pellille leivinpaperille. Varmista, että taikinan loppupää jää alapuolelle ettei taikina rönsyile uunissa. Tee kaiki taikina kolmiot samoin.
- Voitele lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle valkosipulijauhetta. 
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.