maanantai 2. toukokuuta 2016

Suolainen pannukakkurulla

 
Suolainen pannukakkurulla, suolainen pannukakku, jauhelihapannukakku, paras suolainen pannukakku, paras pannukakkurulla
Suolainen pannukakkurulla

 Jauhelihaa laatikollinen jääkaapissa ja siitä tuli sitten tehtyä näin makean vapun jälkeen suolainen pannukakkurulla. Pannukakkurulla maistuu vaikka piirakan asemasta kahvipöydässä tai sekasalaatin kanssa ruokapöydässä.. :)
 




Suolainen pannukakkurulla    

(6 henkilölle)




6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 dl venäjauhoja
3 kananmunaa
loraus öljyä  (n. 1 rkl)

Täyte;

1 iso sipuli
1 paprika
400 g jauhelihaa
0,5 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä 
1/2 lihaliemikuutio  (tai suolaa maun mukaan 0,5 - 1 tl)
1 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl currya 
ripaus jauhettua mustapippuria  (vähän enemmän jos käyttää mustapippurirouhetta)

Päälle;

juustoraastetta




- Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
- Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. 
- Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy. 
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pannukakkua 20–30 minuuttia uunin keskitasolla. 
- Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.

Suolainen pannukakkurulla, suolainen pannukakku, jauhelihapannukakku, paras suolainen pannukakku, paras pannukakkurulla
Tekovaiheita
 - Kuori ja silppua sipuli hienoksi. 
- Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi.
- Laita pannulle jauheliha, sipuli ja paprika. 
- Sekoita myös mausteet ja lihaliemi sekaan ja ruskista.
- Lisää vesi ja hauduta niin kauan, että vesi haihtuu. Näin sipuli ja paprika ehtii kypsyä.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetken aikaa (muutama minuutti), että jauhot saa myös vähän väriä.
- Kaada kermaviili joukkoon ja sekoita hyvin.
- Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista. 
Suolainen pannukakkurulla, suolainen pannukakku, jauhelihapannukakku, paras suolainen pannukakku, paras pannukakkurulla
Tekovaiheita


- Levitä täyte pannukakun päälle (ja jos käytät tomaattia niin lisää se nyt täytteen päälle) ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
- Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.