keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Helppo marjatorttu

 
marjatorttu, torttu leipävuokassa, maailman paras marjatorttu, kuningatartorttu
Helppo marjatorttu

   No nyt se ihme ja kumma -päivä koitti, kun ei enää maistu marjapiirakka kermaviilistä tai edes maitorahkasta tehtynä. Sitä "tavallista piirakkaa" kun saa nyt niin vieraissa, tutuilla kuin kotonakin niin oli aika testailla uutta marjaherkkua kahvipöytään. Päätin sitte shokeerata vielä tortun muodolla ja tein sen tavallisen tasapohjavuoan asemasta leipävuoassa. Nappiin meni sekin valinta. On meinaan paljon helpompaa leikata ja siivuttaa annospaloja. Jos tekee isompaan esim. pyöreään kakkuvuokaan kannattaa taikina tuplata.
  Taikina on helppo ja nopea tehdä. Ja tuttuun tyyliin taas pärjätään kulholla ja puukapustalla. Koneita ja härveleitä ei tarvita. Säästyy siis luonto ja naapurisopu sekä omat korvat.. :D



 

Helppo marjatorttu

(8-10 annosta)



2 kananmunaa 
0,75 dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia (tai 90 g margariinia sulatettuna)
1 tl kardemummaa

3,5 dl vehnäjauhoja (reilu mitta)
2 tl leivinjauhetta


Vuokaan;
margariinia
vehnäjauhoja (tai korppujauhoja) 

Väliin;
noin 3 dl mustikoita, vadelmia, puolukoita tai herukoita

0,75 dl sokeria
(+ 1 tl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)

Pinnalle;
tomusokeria


    


marjatorttu, torttu leipävuokassa, maailman paras marjatorttu, kuningatartorttu
Marjatortun tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kananmunat ja sokeri kulhossa puuhaarukalla. 
- Lisää maito, rasva ja kardemumma, sekoita tasaiseksi. 
- Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe ja lisää joukkoon (kannattaa mahdollisuuksien mukaan siivilöidä niin ei jää paakkuja). Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
 

marjatorttu, torttu leipävuokassa, maailman paras marjatorttu, kuningatartorttu
Marjatortun vuokavaiheet

- Kaada puolet taikinasta voidellun ja jauhotetun leipävuoan pohjalle. 
- Ripottele päälle sokeroidut marjat. 
- Kaada loput taikinasta päälle.
- Paista torttua uunin alatasolla 25 minuuttia ja siirrä sitten keskitasolle 200 asteeseen noin 20 minuutiksi. (Tasapohjaisessa kakkuvuoassa torttu paistuu uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuutissa.) Testaa kypsyys hammastikulla. Kypsyneestä taikinasta ei jää taikinaa tikkuun.

- Anna jäähtyä vuoassaan 30 minuuttia. 
- Kumoa ja käännä lautasen avulla siten, että paistopinta jää ylöspäin. 
- Siivilöi halutessasi tortun pinnalle tomusokeria.
 

marjatorttu, torttu leipävuokassa, maailman paras marjatorttu, kuningatartorttu
Marjatorttuannos kermavaahdolla

* Tarjoa marjatorttu kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.