maanantai 8. toukokuuta 2017

Mansikka-kiivi jogurtti parfait

Mansikka-kiivi jogurtti parfait
      Helppo jogurttinen ja marjainen parfait joka kootaan annoslaseihin tai maljoihin kerroksittain. Voiko olla terveellisempää ja ennen kaikkea herkullisempaa vaihtoehtoa niin aamu-, ilta-, kuin välipalalle? Voi tietysti olla, mutta juuri nyt ei sellaista mieleen juolahda.
       Olen aina tykännyt todella paljon niin maitorahkasta kuin maustamattomasta jogurtistakin. Käytin näihin tällä kertaa turkkilaista jogurttia jota löytyi kaapista. Se on sopivan kermaista ja paksua joten se ei valu ja painu heti mansikka ja kiivikerrosten lävitse. Näin kerrokset erottuu annoksista vähän paremmin. Itse en käyttänyt mitään makeutusta koska mielestäni se ei sitä kaipaa. Tietysti jos joku makeampaa versiota haluaa niin voi sekoittaa hieman sokeria tai hunajaa jogurttiin tai kerrosten väliin.
       Ihanaa viikon aloitusta! :) 





Mansikka-kiivi jogurtti parfait

(2 annosta)




5-6 mansikkaa 
1-2 kiiviä
5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl muromysliä (tai tavallista mysliä)
(hunajaa tai sokeria tarvittaessa)


Muutama helppo työvaihe

- Kuori kiivi ja paloittele pieniksi paloiksi, paloittele myös mansikat.
- Ensimmäiseksi kerrokseksi laita lasien pohjalle muutama lusikallinen jogurttia.
- Jatka kerroksittain lisäämällä mansikkaa, jogurttia, kiiviä, mysliä, jogurttia.
- Lisää pinnalle loput mahdollisesti ylitse jääneet mansikat ja kiivit koristeeksi.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.