keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Vadelmaviipaleet

Vadelmaviipaleet

        Pienen tauon jälkeen palataan taas päivittämään blogia. Kurkataan samalla onko ketään kaipaillut. Kiitos paljon iloisista viesteistä ja palautteesta. Koitan toiveita ja pyyntöjä erilaisista resepteistä toteuttaa mahdollisimman pian. 
        Aloitetaan vaihteeksi makealla postauksella. Tein sunnuntaina vadelmaviipaleita joista osan vein naapuriin vanhalle mummolle syntymäpäivän piristykseksi. Samoin muutamat meni omalle äidille viemisiksi (terveisiä vaan!). Ne ovat helppoja tehdä ja säilyvätkin tiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon hyvänä. Taikinan tein vähän ulkomuistista murotaikinaa mukaellen, mutta hieman muunnellen. Kehuja nämä pikkuleivät sai kaikilta jotka niitä maistoi joten näitä varmasti tulee tehtyä uudelleenkin.. :)





Vadelmaviipaleet

 (n. 40-50 kpl)





150 g voita (tai leivontamargariinia)
1 dl sokeria2 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle; 

2 dl vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Koristelu;

reilu 0,5 dl tomusokeria
muutama tippa vettä




Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit
- Lisää kananmuna hyvin vatkaten. 
- Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan lusikalla sekoittaen.
- Leivo t
aikinasta neljä tankoa leivinpaperin päälle uunipellille. (Noin puoli tuntia jääkaapissa ollut taikina on helpompi työstää jos ei meinaa onnistua.)
- Paina tankojen keskelle pituussuuntaan syvennys ja täytä ne hillolla.
- Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kunnes ne saa hieman väriä. 

- Tee tomusokerista ja vedestä paksuhko tahna ja kuorruta sillä pikkuleivät.
- Leikkaa lämpimät tangot vinosti viipaleiksi.


* Vadelmaviipaleet säilyy tiiviissä rasiassa jääkaapissa muutaman viikon ajan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.