torstai 17. elokuuta 2017

Elmerin banaanikiisseli



        Hedelmäkulhossa sopivasti tummuneita banaaneja muutama kappale. Niistä teinkin sitten vaihteeksi jälkiruokaa. Banaanikiisseli oli pojan suurta herkkua pienenä ollessaan. En ole sitä tehnyt vuosiin joten nyt oli aika kokeilla maistuisiko se edelleen yhtä hyvältä. No, kyllä se maistui. Kiisseli on samettisen pehmeää ja täyteläistä. Siihen sopii oikein hyvin vähän tummuneet, kypsät banaanit joissa on kunnolla makua. Tällä kiisselillä herkuttelee mielellään niin isommat kuin pienemmätkin syöjät.. ♥






Elmerin banaanikiisseli  

(4 annosta)




 


5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 maustemitta (1/5 tl) suolaa
3 rkl maissitärkkelystä
3/4 tl vaniljasokeria
3-4 banaania
(1-2 tl sitruunamehua banaaneihin)


  
Työvaiheita

- Laita kattilaan maito, sokeri, suola ja perunajauhot. 
- Kuumenna liedellä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. (Palaa helposti pohjaan.) Käytä sekoituksessa esim. puulastaa tai -haarukkaa.
- Anna kiehua 2 - 3 minuuttia ja nosta pois levyltä.
- Lisää vaniljasokeri.  
- Kuori banaani ja viipaloit tai soseuta haarukalla. 
- Lisää banaanipalat tai banaanisose kiisseliin. (Jos et halua banaanin tummuvan sekoita niiden joukkoon sitruunamehua.)
- Nosta kattila altaaseen kylmään veteen jäähtymään.
- Sekoittele silloin tällöin jäähtymisen aikana. Tällöin kiisseli ei kuoretu eikä pinnalle tarvitse lisätä sokeria.

- Kaada kiisseli tarjoilumaljoihin tai -kulhoon.
- Anna kiisselin makuuntua jääkaapissa ennen tarjoilua.


Elmerin banaanikiisseli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.