perjantai 18. elokuuta 2017

Pizzaperjantai





       Pizzaperjantai, tänään tehdään ja nautiskellaan pizzaa kotioloissa. Kävimpä paikallisessa Lidlissä ja huomasin siellä kylmäaltaassa valmisleipien ja salaattien vieressä paketin jossa oli valmis pizzapohja sekä tomaattikastike. Hinnaltaan varsin edullinen, taisi olla alle kolme euroa. Nopealla vilkaisulla siitä pitäisi tulla uunipellillinen pizzaa joten ajattelin kokeilumielessä napata paketin mukaan muiden pizzaan kuuluvien aineksien kanssa. 
       Kotona sitten aloin tutkimaan pakettia tarkemmin ja huomasin kuinka kätevää sitä olikin käyttää. Pizzapohjan taikina oli leivinparin päälle rullattu käärö. Se aukesi vaivattomasti uunipellille johon olin vielä laittanut leivinpaperin varmuudeksi alle. Paketissa oli myös piehehkössä lasipurkissa tomaattinen kastike joka tuoksui hieman yrttiselle. Siitä sivelin pohjan päälle suht sopivan määrän, mutta silti sitä jäi vielä melkein puoli purkillista jäljelle. No, ajattelin että voisin hyödyntää sen lopun vaikka jossain muussa ruuanlaitossa lähipäivinä. Meillä kun yleensä ei uppoa tomaatikastikkeella kyllästetyt pizzat niin en sitten uskaltanut laittaa sitä hirveän paljon. 
        Kaiken kaikkiaan ostos oli oikeinkin hyvä. Nopea tehdä ja pizzan makukin yllätti positiivisesti. Kummallista kyllä, tämä tomaattikastikkeinen pizza meni meilläkin kaupaksi erittäin hyvin vaikka sitä alkuun kovasti epäilin. Voin siis suositella kaikille ja varsinkin meille "välillä liian kiireisille" kyökkivelhoille jotka aika ajoin kaipaa pieniä aputaikoja.. :)  





Kinkku-salamipizza 

(4-5 annosta)




1 Lidlin Chef select -pizza kit paketti
kinkkusuikaleita
salamisuikaleita
sinihomejuustoa
juustoraastetta (kermajuustoa jääkaapin jämistä)
pizzamaustetta muutama ripaus




Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan.
- Aseta uunipellille leivinpaperi. (Vaikka pakkauksessa leivinpaperi mukana, on se liian pieni että mahdollisesti valuvat täytteet päätyy pellille.)
- Rullaa pizzataikina pellille ja lisää tomaattikastike sekä muuta valinnaiset täytteen sen päälle.
- Paista uunissa pakkauksen ohjeen mukaisesti.


* Tarjoa pizzan kanssa salaattia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.