maanantai 28. joulukuuta 2015

Pehmeät kaurahiutalesämpylät

maailman parhaat sämpylät, parhaat kaurasämpylät
Pehmeät kaurasämpylät

 Jippii, ensimmäinen normaali arkipäivä joulun jälkeen. 
Ja erään arkisen ongelman paluu; leipä on taas vähissä. No, ei muuta kun sämpylöitä tekemään. Tosin vaihteeksi nämä normaalit arkileipomiset tuntuu niin hyvältä hommalta ettei haittaa. Uunituoretta leipää ei kyllä mikään voita. Tai ainakaan juuri nyt ei tule muuta mieleen :D
 Tällä ohjeella saa todella pehmosia ja hyvän makuisia sämpylöitä. Tekotapa on vähän erilainen normaaleihin sämpylätaikinoihin verrattuna. Hiivan herättelyn jälkeen taikina vaivataan ja kohotetaan vasta sämpylöinä pellillä. Yksi parhaista sämpyläohjeista joka pysyy suosikkilistalla pitkään. :)



Pehmeät kaurahiutalesämpylät     (noin 18 kappaletta)


5 dl vettä
50 g hiivaa 
5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
n. 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl juoksevaa margariinia tai öljyä

 
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää sitten kaurahiutaleet. 
- Jätä seos liinalla peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). 
- Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
- Leivo taikina heti sämpylöiksi uunipelleille leivinpaperin päälle.
- Kohota sämpylöitä peitettynä lämpimässä paikassa. 

Sämpylät kohoamassa

- Paista 225- asteessa 10-12 min. 

Sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos haluat pakastaa sämpylöitä kannattaa se tehdä heti jäähtyneenä tuoreeltaan.

parhaat kaurasämpylät
Valmiita kaurahiutalesämpylöitä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.