torstai 31. joulukuuta 2015

Siskonmakkara-makaronipata



      Siis alunperinhän mun piti tehdä siskonmakkarakeittoa! Poikakin kysyi, että onkos tää nyt sitten sitä keittoa? - Joo, on se, kun tuli pari muuttujaa taas tekovaiheessa.. 
      Laitoin alkuun kattilaan reilut 1,5 litraa vettä kiehumaan. Sillä aikaa kuorin ja pilkoin 3 porkkanaa sekä pari sipulia. Nakkasin ne ja 2 lihaliemikuutiota kattilaan veteen odottamaan kiehumisen alkua. Sitten kaapille hakemaan perunoita. Ja niitä ei missään! Ne jäi sittenkin kauppaan. Siinä sitten ehdin jo miettimään, että tuleepa laiha keitto kun ei edes perunoita ole :D Kolusin aikani kaappeja ja käsiin osui makaronipussi. No, parempi sekin kun ei mitään tässä vaiheessa kun kattilassa jo vesi kiehui.
       Ihan hyvää ruokaa tuli vaikka harmittikin alkuun. Voi olla, että joskus seuraavallakin kerralla vahingossa unohtuu perunat kauppaan. :)






Siskonmakkara-makaronipata     

(n. 6 hengelle)






1 pkt (400-500 g) siskonmakkaroita
n. 1,8 l vettä 
2 sipulia
3 porkkanaa
1/2-1 pss pakasteherneitä  (tai muita sekavihanneksia)
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) makaroneja
1/2 dl ketsuppia
1/4 tl jauhettua mustapippuria  (rouhittua voi laittaa enemmän n. 0,5-1 tl)
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl currya
1 tl jauhelihamaustetta (tai grillimaustetta)


 

- Laita vesi kattilaan kiehumaan ja lisää pilkotut sipulit sekä porkkanat.
- Lisää lihaliemikuutiot ja anna kiehua niin kauan, että porkkanat kypsyy.
- Sillä aikaa purista siskonmakkaroista pieniä palloja paistinpannulle ja ruskista ne.
- Lisää kattilaan makaronit sekä herneet tai muut kasvikset.

Pata tekeytymässä

- Kun makaronit on noin puolikypsiä lisää kaikki loput, eli ruskistetut siskonmakkarat ketsuppi ja mausteet.

Padan haudutusta

- Hauduta kypsäksi ja tarkista mausteet, lisää jos tarvetta.


Siskonmakkara-makaronipataa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.