keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Helpot salamisydämet


 Tässä joku aika sitten kaivattiin kahvipöytään jotain nopeaa ja helppoa suolaista puolessa tunnissa. No, sehän on aina helppo homma varsinkin jos valmistaikinaa löytyy pakkasesta. Kokeilin tällä kertaa tehdä kahden erikokoisen muotin kanssa, että saisin tuon keskiosan syvemmäksi ja onnistuihan se ihan hyvin. Näitä varmaan tulee tehtyä joulun aikaan uudemmankin kerran. Kauppansa ne ainakin tekee, hyvä että ehtii kuvaan saada ennen kuin katoavat. :)
 Ylitse jääneistä taikinan rippeistä tein vielä makeaa kahvin oheen, vadelmakierteet.



Helpot salamisydämet     (6 kappaletta)

3 valmista lehtitaikinalevyä (tai torttutaikina)
6 tl maustettua tuorejuustoa 
salamia tai metvurstia
justoraastetta
tomaattia
valkosipujauhetta
pizzamaustetta
voiteluun kananmuna


Tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Ota sulaneista taikinalevyistä isolla sydänmuotilla taikinasydämet ja aseta ne leivinpaperoidulle pellille.
- Paina pienemmällä sydänmuotilla pienempi ura sydämiin. Paina kuvio melkein pohjaan asti ja painele niihin haarukalla reikiä. Näin sisempi osa taikinasta ei uunissa olessa kohoa niin paljon kuin ulkoreunus.
- Laita sisemmän kuvion päälle tuorejuusto, salami, juustoraaste, tomaatit ja halutessa mausteet.
- Voitele reunat kanamunalla.
- Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

 Jos keskiosa kuitenkin nousee uunissa ollessa voi sydämien keskiosaa painaa veitsellä pienemmän uran kohdalta jolloin ne laskevat alas.


Salamisydämet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.