lauantai 19. joulukuuta 2015

Jauhelihapannari



         Pitkä ja työntäyteinen viikko takana ja eipä olisi millään jaksanut keittiöön perjantai-iltana raahautua, mutta  punaisella lapulla ostettu jauheliha ikävästi muistutti olemassa olollaan jääkaapissa. Hetken jos toisenkin pähkäilin mitä siitä sitten tekisi. Jotain helppoa, nopeeta, vähävaivaista.. ja katselin muita aineksia kaapeista. Päädyin sitten pannukakun suolaiseen versioon. Hommaa siinä tietysti oli jonkun verran, mutta kyllä se kannatti. Tuli tosi hyvä kakku, ei paha kakku ollenkaan. Ainoa asia mikä jäi kaivelemaan oli se, ettei meillä ollut paprikaa jota olen aina yleensä suolaiseen pannariin laittanut. Korvasin sen sitten miniluumutomaateilla ja hyvää tuli näinkin. Vaikkakin se paprika olisi antanut oman säväyksensä.. ♥





Jauhelihapannari     

(6 annosta)





6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 dl venäjauhoja
3 kananmunaa
loraus öljyä  (n. 1 rkl)

Täyte;

1 iso sipuli
1 paprika  (korvasin sen miniluumutomaateilla 8 kpl)
400 g jauhelihaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 prk (200 g) kermaviiliä 
1/2 lihaliemikuutio  (tai suolaa maun mukaan 0,5 - 1 tl)
1 tl pizzamaustetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl currya 
ripaus jauhettua mustapippuria  (vähän enemmän jos käyttää mustapippurirouhetta)

Päälle;

juustoraastetta


Pannukakun valmistus
- Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
- Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. 
- Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy. 
- Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista pannukakkua 20–30 minuuttia uunin keskitasolla. 
- Kumoa pannari  puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.

Täytteen valmistus

- Kuori ja silppua sipuli hienoksi. 
- Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi. (Jos käytää tomaattia, kannattaa se lisätä pilkottuna vasta täytteen levityksen jälkeen suoraan pannukakulle.)
- Laita pannulle jauheliha, sipuli ja paprika. 
- Sekoita myös mausteet ja lihaliemi sekaan ja ruskista.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetken aikaa (muutama minuutti), että jauhot saa myös vähän väriä.
- Kaada kermaviili joukkoon ja sekoita hyvin.
- Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista. 

Pannarirulla valmistuu
- Levitä täyte pannukakun päälle (ja jos käytät tomaattia niin lisää se nyt täytteen päälle) ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
- Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.

Valmis jauhelihapannari
* Jauhelihapannari maistuu vaikka piirakan asemasta kahvipöydässä tai sekasalaatin kanssa ruokapöydässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.