torstai 10. joulukuuta 2015

Hillokeksit


          Helppojakin helpommat hillokeksit syntyy ihan perinteisellä murokeksien ohjeella. ♥




Hillokeksit     (n. 24 kappaletta)


 

100 g voita tai leivontamargariinia
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
paistonkestävää marmeladia 




 - Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.

Voi-sokerivaahto

- Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi.
- Purista taikina kädellä kulhoon pyöreäksi palloksi.
- Ota taikinasta kerrallaan aina noin teelusikallinen taikinaa ja pyöritä pieniä palloja.
- Aseta taikinapallot leivinpaperille uunipellille. Jätä keksien väliin pieni leviämisvara.
- Tee kolo jokaisen keksin keskelle etusormella. 
- Lisää teelusikallinen vadelmamarmeladia kuoppaan.
- Paista keksejä uunissa keskitasolla 175 asteessa, kunnes saavat hieman väriä, noin 8 - 10 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä pellillä tai vedä leivinpaperi työtasolle.

Hillokeksit

2 kommenttia:

  1. Olipas helppo ohje ja tuli tosi makoisia hillokeksejä 😊

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.