torstai 17. joulukuuta 2015

Lämpimät leivät

parhaat lämpöiset voileivät, parhaat lämpimät voileivät
Lämpimät leivät

 Kaapissa muutama nuukahtanut paahtoleipä, juuston jämiä ja lenkkiä. Niistä kehkeytyi sitten lämpöiset voileivät pitkästä aikaa. Hyvä konsti saada kaikki jämäjuustot ja leikkeleen loput sun muut käyttöön. Kuorrutus on muhkea kananmunan ansiosta ja tuo mehevyyttä leipiin. Täydelliset leivät :)



Lämpimät voileivät     (6 kappaletta)


6 viipaletta leipää
3 rkl margariinia 
3 rkl sinappia
6-12 viipaletta leikkelettä tai lenkkiä
6 miniluumutomaattia
2 kananmunaa 
150 g juustoraastetta
ripaus mustapippuria

parhaat lämpöiset voileivät, parhaat lämpimät voileivät
Leipien tekoa

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Voitele leivät ensin margariinilla ja sinapilla. Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille.
- Pese ja viipaloi tomaatit. 
- Laita leiville leikkeleet ja tomaattiviipaleita.
- Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla ja lisää joukkoon raastettu juusto (3 – 4 dl) sekä ripaus mustapippuria. 
- Päällystä leivät seoksella. 
- Kuorruta leipiä uunin keskitaolla noin 12 minuuttia tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa.

lämpöiset leivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.