tiistai 25. heinäkuuta 2017

Lempeä omena-sitruunapiirakka



      Omenoita ja sitruuna-limerahkaa lojui kaapissa ja niistä teinkin sitten helpon piirakan. Tällä piirakkapohjan ohjeella joka on varmaan aina käytössä. Se vaan on niin hyvä ohje ja onnistuu aina. Ei mene paljoa aineita eikä tarvitse vatkailla mitään. Maistuu jopa muultakin kuin pelkältä rasvalta ja vehnäjauhoilta. Pohjan ohje on vanha ja se on varmaankin äidiltä joskus tullut. Suuri kiitos äidille siitä.
       Ensin ajattelin, että näinköhän piirakasta tulee liian hapan tai kirpeä, mutta huoli oli aivan aiheeton. Se on juuri sopivan pirtsakka, mutta kaiken kaikkiaan oikein pehmeän ja lempeän makuinen. Leikatessa piirakasta löytyy selvästi kolme erilaista kerrosta täytettä. Rahka pohjalla, omenaa keskellä ja päällimmäisenä vielä pehmeää kermaviiliä. Aivan superhyvää! Ja kuten piirakat aina, aivan parhaimmillaanhan ne on vasta seuraavana päivänä.. :)




Lempeä omena-sitruunapiirakka





Pohja:

2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
pieni hippu kardemummaa
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna



Täyte:

1 prk (200 g) Valion maustettu rahka sitruuna-lime 
2 vihreää omenaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna






- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Työvaiheita
 
- Tee ensin piirakan pohja, sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään. 
- Lisää joukkoon juokseva margariini sekä kananmuna ja sekoita lastalla/lusikalla tasaiseksi. 
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, leikkaa ylitse jäänyt paperi pois.
- Taputtele taikina käsin vuoan pohjalle ja osittain reunoille. 

- Levitä sitruuna-limerahka pohjan päälle alimmaiseksi. 
- Kuori ja leikkaa omenat pieniksi paloiksi.

- Levitä omenapalat rahkakerroksen päälle. 

 
- Sekoita hyvin keskenään kermaviili, sokerit sekä kananmuna ja levitä täyte tasaisesti omenoiden päälle. (Kallistele piirakkavuokaa niin seos levittyy kuin itsestään tasaiseksi kerrokseksi.)
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.


Lempeä omena-sitruunapiirakka

* Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.