keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Perinteinen makkarakastike



           Vanha kunnon makkarakastike! Se perinteinen jota varmasti jokainen on joskus syönyt. Sitä on taas tehnyt mieli pitemmän aikaa ja nyt viimein muutaman vuoden jälkeen sitä tuli tehtyä. Tällä samalla ohjeella olen aina tehnyt ja kyllähän se hyvää on. Jostain syystä joka kerta tätä syödessä muistot palaa sinne mummolan ruokapöydän ääreen. Vaikkakin mummolassa ei siihen aikaan vielä tiedetty soijakastikkeestakaan yhtään mitään. Tosin mumolassa kaikki kuitenkin maistui aina sata kertaa paremmalta.. ♥





Perinteinen makkarakastike
 

(4 annosta)

 




1 pkt (400-500 g) lenkkimakkaraa   
1 sipuli
2 rkl voita paistamiseen
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl kylmää vettä
1/2 - 1 lihaliemikuutio

ripaus jauhettua maustepippuria
1 rkl sinappia
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl soijakastiketta

 




- Kuori ja leikkaa lenkki ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja ruskista niitä kevyesti kuumalla paistinpannulla voissa.
- Lisää vehnäjauhot, sekoita kaikki keskenään ja paahda seosta muutama minuutti. 



- Nosta paistinpannu pois liedeltä ja lisää vesi pannulle samalla sekoittaen. 
- Nosta pannu takaisin kuumalle liedelle ja jatka sekoittelua.
- Mausta kastike lihaliemitiivisteellä, sinapilla, tomaattisoseella sekä soijakastikkeella. 
- Keitä kastiketta hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes jauhot on kypsyneet. 
- Tarkista maku ja lisää jotain jos tarvetta.
 

Perinteinen makkarakastike


* Tarjoa makkarakastikeen kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta ja salaattia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.