keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Sipatti eli vaalea kinkkukastike

 
valkokastike, kinkkukastike, paras kinkkukastike, maailman paras kinkkukastike, maailman paras sipatti, saunapalvikinkku, helppo kinkkukastike
Sipatti eli vaalea kinkkukastike


    Sipatti eli maitokastikkeesta tehty vaalea kinkkukastike. Aivan mielettömän hyvä ja ennenkaikkea helppotekoinen kastike. Maistuu taatusti vauvasta vaariin. Jostain syystä on tämä kastike vain pudonnut unohdettujen ruokien listalle. Tosin nyt, kun tätä tuli tehtyä niin pitäähän se nostaa takaisin ruokalistalle ja tehdä useamminkin. On se paikkansa siellä ansainnut ehdottomasti. :)




Sipatti   (noin 4 hengelle) 




noin 300 g saunapalvikinkkua
1 rkl voita        
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa (6 dl jos haluaa ohuempaa kastiketta)
1/4 tl valkopippuria
ripaus mustapippuria
ruohosipulisilppua
(suolaa jos tarvetta)

 


valkokastike, kinkkukastike, paras kinkkukastike, maailman paras kinkkukastike, maailman paras sipatti, saunapalvikinkku, helppo kinkkukastike
Kastikkeen tekovaiheita

- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. 
- Ruskista kinkkukuutioita kattilan pohjalla rasvassa, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
- Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita, mutta älä ruskista. 
- Lisää kerralla kaikkki maito ja sekoita hyvin.
- Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia ja mausta se pippureilla, ruohosipulilla ja halutessasi suolalla. 

 
valkokastike, kinkkukastike, paras kinkkukastike, maailman paras kinkkukastike, maailman paras sipatti, saunapalvikinkku, helppo kinkkukastike
Sipatti


* Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin tai höyrytettyjen porkkanoiden ja herneiden kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.