tiistai 14. kesäkuuta 2016

Palmikoitu leipärulla

leipärulla, täytetty leipä, kaunis leipä, paras leipä
Palmikoitu leipärulla

  Tänään oli taas se pakottava tunne, että pitää leipoa. Välillä on vaan saatava taikinaterapiaa. Suolaista leivottavaa tällä kertaa, vähän uudella tekniikalla. Mehevän kuohkeaa perustaikinaa, suolaista täytettä, rullausta ja palmikointia. Sisältää näperreltävää joka on kuitenkin helppo ja suhteellisen nopea toteuttaa. 
  Taidanpa tehdä uuden rullan jo juhannukseksi. Leipä meinaan vietiin käsistä alta aikayksikön ja kuulema erittäin hyvää oli.. :D






Palmikoitu leipärulla



 


¼ pkt hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
7,5 - 8 dl jauhoja

yte:


1/2 pkt (100 g) Viola paprika-chili tuorejuustoa 

100 g palvikinkkua
50-100 g salamisuikaleita
150 g juustoraastetta
muutama ripaus pizzamaustetta tai oreganoa

Voiteluun 


1 kananmuna
1/2 rkl vettä



leipärulla, täytetty leipä, kaunis leipä, paras leipä
Taikinan tekoa
  
- Murenna hiiva kulhoon, lisää vettä ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. 
- Lisää suola, rypsiöljy ja vehnäjauhot, vähän kerrallaan. 
- Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa muutama minuutti yleiskoneella tai käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta
- Anna nousta liinan alla noin 30 minuuttia.


leipärulla, täytetty leipä, kaunis leipä, paras leipä
Kaulintaa ja täytteiden lisäys

- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 3/4 cm ohueksi levyksi, kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
- Levitä tuorejuusto taikinalle, noin 1/3 osan alalle, taikinan pitkälle reunalle.

- Lado tuorejuuston päälle palvikinkkua, salamisuikaleita, juustoraastetta ja pizzamauste.


leipärulla, täytetty leipä, kaunis leipä, paras leipä
Palmikoiden teko, kohotus, voitelu ja paistettu leipärulla


- Leikkaa suikaleiksi 1/3 taikinasta, noin 39 kappaletta
- Letitä suikaleet kolmella suikaleella palmikoiksi.
- Rullaa täytetty päätyosa täytteen kanssa rullalle palmikoiden alkuun asti.

- Nipistele tiukasti rullan päädyt kiinni ja käännä ne rullan alapuolelle.
- Nosta palmikot rullan ylitse ja niiden päät rullan alle

- Siirrä leipärulla leivinpaperin kanssa uunipellille
- Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. 
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Laita vesi kananmunan joukkoon ja vatkaa kevyesti sekaisin, voitele sillä leipärulla

- Paista leipärullaa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. 
- Vähennä lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä noin 15 minuuttia.

leipärulla, täytetty leipä, kaunis leipä, paras leipä, uunituore leipä
Uunituoretta leipärullaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.