sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kuningatarpiirakka



       Pitkän aikaa on taas tehnyt mieli rahkasta tehdä jotain ja niin se vaan tuli tehtyä sitten piirakka. Erittäin helppo ja nopea tehdä. Minkä piirakan teon helppoudessa voittaa, ei maussa todellakaan häviä. Tätä piirakkaa on paljon ystävien toimesta kehuttu ja niin se pysyy meidän "suosikkilistalla" aina vaan..
       Pohja oli ulkomuistista jonka mukaan olen usein tehnyt makeita  piirakoita. Vähän muunneltu murotaikina jossa osa jauhoista korvataan kaurahiutaleilla. Olen myös tykännyt lisätä hippusen kardemummaa sekaan. Se antaa pohjaan mukavan vivahteikasta makua eikä maistu pelkältä jauholta. On myös helppo ja nopea tehdä ihan vain sekoittamalla. 
       Rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille! :)






Kuningatarpiirakka





Pohja:

2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
pieni hippu kardemummaa
1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia/voita
1 kananmuna


Täyte:

300 g (n. 4-5 dl) mustikoita ja vadelmia
(2 tl perunajauhoja jos käyttää pakastemarjoja)
2 rkl sokeria

2 prk (á 200 g) Valion maustettu rahka kuningatar
2 kananmunaa




Kuningatarpiirakan pohjan tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. 
- Lisää joukkoon juokseva margariini sekä kananmuna ja sekoita lastalla tasaiseksi. 
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, leikkaa ylitse jäänyt paperi pois ja voitele reunat.
- Taputtele taikina käsin vuoan pohjalle ja osittain reunoille. 


Kuningatarpiirakan täytteen tekovaiheita

- Ripottele ja sekoita perunajauhot pakastemarjojen joukkoon (tuoreisiin marjoihin ei tarvitse). 
- Laita marjat piirakkapohjan päälle.

- Ripottele sokeria marjoille.
- Sekoita rahkat ja kananmunat hyvin keskenään ja levitä täyte marjojen päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. (
Täyte saa olla vielä hiukan hyllyvää, kun otat piirakan ulos uunista koska se kiinteytyy jäähtyessään.)


Kuningatarpiirakka

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin tämän ihanan piirakan,jota haluaisin tehdä lähestyviin juhliin.Mietin vain voinko tehdä etukäteen ja pakastaa? Yst.terv.Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anne!
      Piirakan voi ihan huoletta myös pakastaa. Säilyy hyvin peiteltynä pakkasessa viikkoja. Kannattaa nostaa piirakka jääkaappiin edellisenä iltana ennen juhlia niin ehtii sulamaan.
      Onnistuneita juhlia toivon ja mukavaa kesäaikaa sinulle! :)

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.