perjantai 10. kesäkuuta 2016

Superhelppo jauhelihakiusaus

jauhelihakiusaus, mustapekka pippurijuusto, paras jauhelihakiusaus, paras kiusaus, helppo kiusaus
Superhelppo jauhelihakiusaus

  Näin kipeänä ollessa tuo ruuanlaitto ei oikein houkuttele joten silloin on mentävä mahdollisemman helpolla reseptiikalla. Tämän helpommalla tuskin enää pääsee. Tuo Valion mustapekka pippurikerma suolan lisäksi riittää maustamaan kiusauksen eikä muita mausteita välttämättä tarvitse. Yksinkertaista mutta maultaan erittäin herkullista.
  Pienten alkuvalmistelujen jälkeen uuni hoitaa loput ruuan vaativasta valmistuksesta joten itse voi sillä aikaa keskittyä vaikka joogan vaakatasoharjotuksiin sohvalla.. :)





Superhelppo jauhelihakiusaus  

(noin 6 hengelle)





1 kg     peruna-sipulisekoitusta
2 rkl voita tai margariinia    
400 g   jauhelihaa

(1/2 - 1 paprikaa)  
1 prk  (2 dl) kuohu-, tai ruokakermaa    
1 prk  (2,5 dl) Valio mustapekka pippurikermaa     

1 tl suolaa    

 



jauhelihakiusaus, mustapekka pippurijuusto, paras jauhelihakiusaus, paras kiusaus, helppo kiusaus
Kiusauksen tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Ruskista voissa paistinpannulla kevyesti jauheliha (sekä paprika). 
- Lisää ripaus suolaa.
- Voitele uunivuoka voilla ja laita perunasipulisekoitus uunivuokaan. 
- Sekoita jauheliha-paprikaseos perunoiden joukkoon.  
Usein jäiseen peruna-sipulisekoitukseen on vaikea sekoittaa kuumaa jauhelihaa joten kannattaa antaa uunin hoitaa sulatus ensimmäisen 30 minuutin aikana ja sekoittaa sitten kaikki kunnolla sen jälkeen.
- Yhdistä kermat kulhossa ja lisää joukkoon suola.
- Kaada kermaseos kiusauksen päälle, huuhtele kulho tilkalla vettä (noin 0,5 dl) ja kaada sekin vuokaan mukaan.
- Paista uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.

Jauhelihakiusaus

 * Tarjoa kiusauksen kanssa salaattia ja raejuustoa tai etikkapunajuuria ja maustekurkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.