tiistai 13. syyskuuta 2016

Lindströminpihvit


maailman parhaat lindströminpihvit, gluteenittomat lindströminpihvit, korppujauhottomat lindströminpihvit, jauheliha punajuuri, jauheliha punajuuri pihvit
Lindströminpihvit

    Tosi pitkästä aikaa ajattelin tehdä Lindströminpihvejä. Tekisin niitä mielelläni useamminkin, mutta kun poika ei niistä niin välitä. Ei sen paremmin tavallisista jauhelihapihveistä kuin Lindströminpihveistäkään. Pienenä ollessaan punajuurelliset jauhelihapihvit oli äidin keksinnöstä "supermiespihvejä" ja silloin ne tietysti teki kauppansa joten kuten. Sipuli piti aina raastaa hienoksi, että sai sitä lisättyä taikinaan huomaamatta. Näin se ehtii myös kypsyä kunnolla uunissa eikä tarvitse paistaa pannulla ensin. Punajuurtakaan ei saanut olla liikaa ja pihvit oli oltava melko ohuita ja meheviä. Ei paksuja tai kuivakkaita.
    Tänään sitten aloin työstämään pihvejä ja kuin vanhastaan tein kaikki niin kuin ennenkin. Korppujauhot meillä vaihtuu kaurahiutaleisiin ja perunajauhoihin. Maistuu muuten näin lopputulos paljon paremmalta kuin korppujauhollisessa versiossa. Taikina jää melko löysäksi, mutta se ei haittaa jos pihvit paistaa uunissa. Taikinan voi lusikoida pellille ja tasottaa. Pihvit on kuitenkin paiston jälkeen syömävaiheessa ihan tanakoita normipihvejä..
    Pihvit teki tänään hyvin kauppansa vaikkakin livahti jo heti ensimmäisenä kommenttia, että "ei tykkää". Hyvin niitä näytti kuitenkin uppoavan nälkäseen suuhun, supermiespihvejä.. :)





Lindströminpihvit

(9 pihviä)





3/4 dl kaurahiutaleita   
1 rkl perunajauhoja   
1 tl suolaa    

1/4 tl mustapippurirouhetta  
1/4 tl valkosipulijauhetta 
1 sipuli   
1 dl kermaa   
400 g jauhelihaa   
1 kananmuna    

3 etikkapunajuurta   



maailman parhaat lindströminpihvit, gluteenittomat lindströminpihvit, korppujauhottomat lindströminpihvit, jauheliha punajuuri, jauheliha punajuuri pihvit
Tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja raasta sipuli hienoksi raasteeksi, kaada ylimääräinen neste pois.
- Laita kulhoon kaurahiutaleet, perunajauhot, mausteet, raastettu sipuli ja kerma. 
- Sekoita ja anna turvota.

maailman parhaat lindströminpihvit, gluteenittomat lindströminpihvit, korppujauhottomat lindströminpihvit, jauheliha punajuuri, jauheliha punajuuri pihvit
Lisää tekovaiheita

- Raasta sillä aikaa punajuuret hienoksi raasteeksi. (Valutan punajuuret ensin taitellun talouspaperin päällä ja sitten raastan punajuuret. Nämä työvaiheet teen tiskialtaassa etten sotke koko keittiötä.)
- Valuta liika neste punajuurista pois.
- Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna ja raastetut punajuuret.
- Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. 

- Lusikoi leivinpaperoidulle uunipellille 9 kekoa taikinaa ja tasoita ne vedellä kostutetulla kädellä.
- Paista pihvejä uunin keskitasolla noin 15 - 20 minuuttia. 

 
* Tarjoa Lindströminpihvit perunamuusin ja halutessasi paistettujen sipulirenkaiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.