perjantai 16. syyskuuta 2016

Pizzapannari

 
maailman paras pizzapannari, maailman paras pitsapannari, maailman paras suolainen pannari, pitsapannari
Pizzapannari


     Pizzaperjantai! Vaan eipä jaksanut alkaa pizzataikinaa tekemään ja vanuttelemaan. Mutta kun mieli kuitenkin teki pizzaa niin piti mennä matalimman kautta. Teinkin sitten pizzapannaria vai olisko tämä nyt sitten kuitenkin sitä suolaista pannaria? Ainakin se on todella helppo ja vaivaamaton tapa saada pizzan tapaista pöytään.
    Ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka monta ja monenlaista. Itse en tykkää mistään tiiviistä suolaisesta pannukakusta jossa päälliset uppoaa taikinan uumeniin. Tai vaihtoehtoisesti, että pohja on tiivistä ja siihen sitten vielä napataan kasa tavaraa päälle. Omasta mielestäni hyvä pannari on aina muutenkin ilmavan kuohkeaa ja mehevää. Sellaista joka kohoaa vuoriksi ja kukkuloiksi uunissa. Silloin tietää, että se on myös sopivan kypsää sisältä eikä ole jäänyt kumilätkäksi uunipellin pohjalle. Tässä on nyt sellainen hyvän pannarin ohje joka on sopivan kuohkeaa ja ilmavaa. Jos vuoret ja kukkulat kasvaa liian isoiksi uunissa voi ne puhkoa veitsellä tökkäämällä. Näin ne ei pala ja pannukakku paistuu tasaisesti. Itse en yleensä niihin koske jos ei sitten koko uunia ala täyttämään.
    Erittäin hyvä vaihtoehto tavalliselle pizzalle, helpommalla. Pizzaperjantai pelastettu.. :) 





Pizzapannari

(uunipellillinen)





6 dl maitoa    
4 kpl kananmunia    
3 dl vehnäjauhoja    
1 tl leivinjauhetta    
0,5 tl suolaa 

1 rkl öljyä   
ripaus valko-, tai mustapippuria

0,5 tl valkosipulijauhetta 

Päälle:    
1 pieni sipuli     

1/2 - 1 paprikaa    
200 g palvikinkkua

100 g meetvurstia    
100-150 g sinihomejuustoa    
3-5 kpl tomaattia    
rouhittua mustapippuria    
1 tl pizzamaustetta     

1 pss (150 - 200 g) Emmental juustoraastetta    


 


maailman paras pizzapannari, maailman paras pitsapannari, maailman paras suolainen pannari, pitsapannari
Pizzpannarin tekovaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.
- Sekoita keskenään maito, kananmunat, vehnäjauho- leivinjauheseos, öljy sekä mausteet tasaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia. Valmistele sillä aikaa päälliset.  
- Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Leikkaa palvikinkku ja meetvursti suikaleiksi (tai käytä valmissuikaleita). Murenna sinihomejuusto,viipaloi tomaatit.
- Kaada turvonnut taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle ja esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia.

- Nosta pelti uunista ja ripottele pinnalle päälliset
- Mausta mustapippurilla ja pizzamausteella.

maailman paras pizzapannari, maailman paras pitsapannari, maailman paras suolainen pannari, pitsapannari
Pizzapannarin valmistuminen

- Ripottele pinnalle juustoraastetta. 
- Laita pelti takaisin uuniin ja paista vielä 20 minuuttia.

maailman paras pizzapannari, maailman paras pitsapannari, maailman paras suolainen pannari, pitsapannari
Pizzapannari slice
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.