keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Juustoinen siskonmakkarakastike

 
Juustoinen siskonmakkarakastike

     Siskonmakkaratarjousten houkuttelemana tulin eräs päivä kotiin niitä pari laatikollista kainalossa. Toisesta tein tänään kastiketta keitinperunoiden seuraksi. Kastike on nopea sekä helppotekoinen ja valmistuu siinä samassa ajassa, kun perunat kiehuu. 
     Kastike onnistui niin hyvin ja oli niin täydellistä, että empä ole vähään aikaan syönyt yhtä hyvää. Pojille kelpasi, kattilallinen perunoita ja kastike teki kauppansa vilauksessa.. :)





Juustoinen siskonmakkarakastike

(noin 4-5 hengelle)





1 pkt (400-500 g) siskonmakkaroita
1 rkl öljyä
nokare voita
1 punasipuli
1 lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä
1 tlk (2,5 dl) Juusto ruokakermaa
2 rkl ketsuppia
muutama rouhasu mustapippuria myllystä
1/4 tl paprikajauhetta
ripaus basilikaa
       
 


 
Kastikkeen tekovaiheita

- Laita paistinpannulle öljy sekä voi kuumenemaan ja purista siskonmakkaroista pieniä nokareita pannulle.
- Paista makkaroita hetken aikaa ja lisää sitten kuorittu ja silputtu sipuli ja lihaliemikuutio pannulle.
- Kun sipulit on kuullottunut, makkarat ruskistuneet ja lihaliemi sulanut sekaan, lisää pannulle vehnäjauhot ja paista niitä hetki.


Kastike valmistuu

- Siirrä pannu pois kuumalta levyltä ja sekoita joukkoon vesi.
- Siirrä pannu takaisin levylle ja kiehauta. 

- Lisää  ruokakerma, ketsuppi ja mausteet.
- Hauduta kastiketta noin 15 minuuttia. 


Keitinperunoita ja juustoista siskonmakkarakastiketta

* Tarjoa kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.