tiistai 6. joulukuuta 2016

Pikainen piparkakku-torttu

Pikainen piparkakku-torttu

     Hyvää itsenäisyyspäivää 99-vuotiaalle Suomelle ja suomalaisille! 
Tässä on ollut niin paljon kiireitä etten ole ehtinyt "suunnittelemaan" kakkua tälle juhlapäivälle. Mutta jotain piti kahvipöytään saada joten olin onnellinen, kun löysin edes kaapin perukoilta kesän lopussa ostamani valmiin torttupohjan. Piparkakkurahkan olin suunnitellun aivan muuta käyttöä varten, mutta nyt se sai päätyä vispikerman kanssa tortun päällystä koristamaan. Harmittelin kyllä vielä ettei kaapista tullut myös vastaan sinistä elintarvikeväriä jota olisi voinut osaan kermaa sekoittaa. Näin olisi saanut sinivalkoista pursotusta. Hetken miettimisen jälkeen muistin, että kaapissa on kyllä Blue Curacao-likööriä. Sehän olisi pelastus! Keitin likööriä sen aikaa, että siitä haihtui alkoholi ja se hieman siirappisoitui. Näin se oli sopivan jähmeää ja värjäsi kerma-rahkaseoksen aika kivasti. Lisäksi makua tuli lisää ja se maistui herkullisen vivahteikkaalta, sitruksiselta. Tämähän olikin siis paljon parempi keino värjäämiseen. Sai vielä hyvää lisämakua kaupan päälle.. :)





Pikainen piparkakku-torttu



 

1 kpl valmis torttupohja

Pohjan kostutukseen;
1 dl maitoa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Täyte;
2 kypsää banaania
mansikkahilloa

Pursotukseen;
n. 0,75 dl Blue Curacao likööriä

2,5 dl Flora vispikerma 20%
200 g Valion maustettu rahka piparkakku
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria



Koristeluun;

pehmeitä hopeahelmiä




 
Liköörin keittämistä, pohjan kostutusta ja täyttöä

- Laita likööri kattilaan ja anna kiehahtaa. Sammuta liesi ja anna kiehua muutama minuutti. Nosta jäähtymään.
- Mausta maito sokereilla ja sekoita kunnes sokerit "sulaa" maidon joukkoon. 
- Kostuta maito-sokeriseoksella torttupohja, eniten reunoilta.
- Vaahdota vispikerma ja lisää siihen sokeri sekä piparkakkurahka.

- Laita torttupohjalle ohuelti mansikkahilloa.
- Leikkaa banaanit viipaleiksi ja asettele ne masikkahillon päälle.


Pursotuseoksen tekoa ja pursotteluja

- Ota vispikerma-rahkaseoksesta pieni osa erilleen ja sekoita siihen keitetty likööri.
- Lusikoi värillinen seos pursotinpussiin ja taputtele sitä niin että se on tasaisesti pussin sisäpinnalla. 
- Lisää sitten valkoinen seos pussiin ja pursota banaanien päälle. 

Pikainen piparkakku-torttu valmiina

- Koristele esim. pehmeillä hopeahelmillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.