torstai 1. joulukuuta 2016

Parhaat pinaattiletut




          Todella pitkästä aikaa tuli tehtyä pinaattilettuja. Tällä samalla ohjeella olen niitä tehnyt vissiin aina. Ainakin viimeiset parikymmentä vuotta. Omasta mielestä pinaattilettujen täytyy olla rapeita ja maistua myös muulle kuin vehnäjauhoille. Niimpä taikinaan tulee laitettua täysjyväohrajauhoja vehnäjauhojen kaveriksi. Ne antaa taikinaan makua ja ryhtiä. Lisäksi sujautan taikinaan basilikaa sekä valkopippuria makua tuomaan. Tykkään myös paistaa pieniä lettuja isolla pannulla, koska silloin saan oikein rapeita lettuja. Lettupannulla ei ihan samanlaisia saa vaikkakin siinä paistetut ovat tietysti hienomman näköisiä.
          Kaikilla taitaa myös olla omanlainen tapa minkä kanssa pinaattilettuja sitten kuuluu syödä. Mitä laitetaan lisukkeeksi? 
No, meillä ne usein syödään kananmunakastikkeen ja porkkana-ananasraasteen kanssa. Niin tälläkin kertaa. (Kananmunakastikkeen ohje löytyy täältä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)
Toiset keittävät vielä perunoita lisäksi tai lisäävät lautaselle esim. raejuustoa tai salaattia. Toiset tahtovat perunamuusia ja puolukkasurvosta ja toiset jauhelihakastiketta.. Tapoja ja tottumuksia on monia. Pinaattiletut maistuvat kyllä hyvältä melkein minkä tahansa kanssa jos letuissa itsessään on maut kohdillaan.. ♥





Parhaat pinaattiletut




2 kananmunaa
5 dl maitoa
1 dl täysjyväohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
1/4 tl basilikaa
pieni ripaus sokeria
pieni ripaus valkopippuria
2 rkl öljyä
1 pss (150 g) hienonnettua pakastepinaattia 

Paistamiseen
voita tai margariinia



Taikinan tekovaiheita

- Anna pakastepinaatin sulaa pienessä kulhossa huoneenlämmössä tai sulata se mikroaaltouunissa myöhemmin ennen taikinaan lisäämistä. 
- Riko kananmunat kulhoon, lisää maito ja sekoita.
- Lisää jauhot mausteet sekä öljy ja vatkaa kaikki kunnolla sekaisin.
- Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia.

Taikinasta letuiksi..

- Lisää sulanut pinaatti taikinaan.
- Paista taikinasta hyvällä mutta ei liian kuumalla lämmöllä pieniä tai suuria lettuja. Käytä paistamiseen vähän voita tai margariinia.

Pinaattilettuja, kananmunakastiketta ja porkkana-ananasraastetta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.