sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Makkara-kaalilaatikko



          Kaali on edelleen edullista ja hyvin maukasta tähän aikaan vuodesta. Siitä saa tehtyä monenlaista hyvää perusruokaa. Tällä kertaa meillä taipui kaali makkaran kanssa laatikkoon. Se oli kyllä niin hyvää, ettei meinannut malttaa lopettaa syömistä. Maustettu kerma antoi mukavasti makua ja niin kuin kaaliruuassa yleensäkin, ei maustetita tarvitse lotrata liikaa. Perussettiä, mutta aivan jumalaisen hyvää. :)




Makkara-kaalilaatikko

(4 annosta)





1 kg kaalia
1 sipuli
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1pkt (400 - 500 g) lenkkimakkaraa kuutioituna
1/4 tl meiramia (tai basilikaa)
1/2 tl sokeria
1 rkl ketsuppia
1 prk (2,5 dl) Flora Ruoka Pekoni & Sipuli, maustettua ruokakermaa
voita


 
Työvaiheita

- Laita suikaloitu kaali ja kuutioitu sipuli kattilaan, lisää vesi ja lihaliemikuutiot.
- Keitä kaalisuikaleita noin 30 minuuttia niin että ne kypsyy.
- Kaada keitinvesi pois.
- Ruskista pieniksi kuutioitu makkara paistinpannulla.
- Lisää kattilaan kaalin sekaan ruskistetut makkaranpalat, mausteet, ketsuppi ja  maustettu ruokakerma, sekoita kaikki keskenään hyvin.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. 
- Laita laatikon pinnalle muutama voinokare.
- Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, noin 1-1,5 tuntia.

Makkara-kaalilaatikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.