keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Jauheliha-kiinankaalipata



        Tällä kertaa meillä oli pari kiinankaalia kaapissa jotka odottivat valmistamistaan. Niistä sitten kehkeytyikin aivan loistava pataruoka. Pataan sujahti myös porkkanaa ja lanttua. Lanttu olikin aivan mielettömän hyvä lisä. Se antoi niin hyvää makua, että aion kyllä jatkossakin käyttää sitä kaalipatoihin. 
        Keräkaaliin verrattuna kiinankaali kypsyy huomattavasti nopeammin joten pataruuan teko arki-iltanakin onnistuu hyvin. Samoin myös porkkana ja lanttu karkeana raasteena kypsyy nopeasti verrattuna isompiin kuutioihin tai paloihin. Kiinankaalin tilalla voi käyttää tietysti myös keräkaalia jos aikaa on enemmän hauduttamiseen. Ja hyvän kasvisvaihtoehdon saa, kun jättää lihan pois. Lisäksi voi vielä raastaa mukaan vaikka kesäkurpitsaa.. :)






Jauheliha-kiinankaalipata

(4 annosta)

 





3 porkkanaa
pieni pala lanttua
1-2  sipulia 

2 isoa kiinankaalia
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1/4 tl meiramia
1/2 tl basilikaa
1 tl Herbamare yrttisuolaa
mustapippuria pari ripausta
1 tl siirappia tai sokeria

1 rkl ketsuppia
2 dl kermaa

 


Työvaiheita

- Raasta juurekset, hienonna sipuli ja suikaloi kaali.
- Ruskista jauhelihaa ja sipulia paistinpannulla öljyssä, mausta ja siirrä pataan taikka kattilaan.
- Ruskista pannulla myös suikaloitu kaali ja raastetut porkkanat sekä lanttu.
- Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja lisää joukkoon siirappia ja kerma.
- Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

 


Jauheliha-kiinankaalipata

* Tarjoile puolukoiden tai puolukkasoseen kanssa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.