perjantai 13. lokakuuta 2017

Naken nakkipiilot



         Retroperjantai ja nakkipiilot. Erittäin helpot ja nopeat tehdä. Nakit piiloutui tällä kertaa kaupan Danerolles croissantti valmistaikinaan. Sitä saa monesta kaupasta ja yleensä tätä taikinaa löytyy  sieltä margariini taikka juustohyllyn reunalta. Croissanttitaikina on pieneen tölkkiin pakattu ja sisältä löytyy valmistaikinaa 6 croissanttiin. Nämä nakkipiilot tein puolet pienemmiksi joten tölkistä sai 12 kappaletta näppärän kokoista nakkicroisanttia. Tällä kertaa piiloihoin kiertyi nakkien kaveriksi ainoastaan sinappia ja ketsuppia. Toki näihin voi lisätä oman maun mukaan vaikka maustettua tuorejuustoa tai juustoraastetta.. :)






Naken nakkipiilot

(12 kpl pieniä tai 6 kpl isompia)






1 tlk Danerolles valmistaikinaa
6 nakkia
sinappia
ketsuppia
1 kananmuna voiteluun
 



Nakkipiilojen työvaiheita

- Kuivaa nakit talouspaperiin ja puolita ne.
- Avaa taikinapurkki ja levitä taikinaa sen verran että saat kaksi kolmion muotoista taikinaa leikattua levystä irti.
- Puolita yksi croissanttikolmio kahteen osaan. 
- Laita sinappi, ketsuppi ja nakki leveämpään päätyyn. 
- Rullaa taikina löyhästi täytteiden kanssa rullalle ja aseta croissantti pellille leivinpaperille. Varmista, että taikinan loppupää jää alapuolelle ettei taikina rönsyile uunissa. Tee kaikki taikinakolmiot samoin.
- Voitele lopuksi kananmunalla. 
- Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Naken nakkipiilot
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.